Kuře na bazalce s parmazánovou krustou

Recept: Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti bazalky na kuřeti, plátky masa lehce nakrojte a bylinku vmasírujte více do masa. Také můžete kuře v bazalce nechat naležet, protože si určitě výraznější bylinkovou chuť zaslouží.

DOBA VAŘENÍ:

40'

PORCE:

2-3

INGREDIENCE

* 1 kuřecí prsa
* 20 lístků bazalky
* 2-4 lžíce olivového oleje
* 10 lžic strouhanky
* 5 lžic nastrouhaného sýru typu parmazán
* sůl, pepř
* olej na smažení
Přehrát video

POSTUP

1. Lístky bazalky dejte do mixeru a společně s olivovým olejem rozmixujte na kaši, dejte stranou.

2. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na řízečky o tloušťce cca 1 cm. Okořeňte solí, pepřem a postupně obalujte v bazalkovém oleji, pak ve strouhance, do které jste vmíchali parmazán.

3. Jakmile máte hotovo, rozehřejte pánev s olejem a řízečky smažte z obou stran. Doba smažení se odvíjí od tloušťky masa. Kuře je připravené v okamžiku, kdy má bílou barvu uvnitř, je to asi 2-3’ z každé strany.

4. Podávejte s listovým salátem, batátovou nebo jinou kaší.

Kuře na bazalce s parmazánovou krustou

Kuře na bazalce s parmazánovou krustou, je super rychlá záležitost na výbornou, rychlou letní, zimní večeři či oběd. Příprava je chvilková a chuťové pohárky jásají: “bravo, bravo”.

Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti bazalky na kuřeti, plátky masa lehce nakrojte a bylinkový olej vmasírujte hlouběji do masa. Také můžete kuře v bazalce nechat naležet, protože si určitě výraznější bylinkovou chuť zaslouží. Parmazánová krusta dává masu znovu body navíc, nepokoušejte se tento sýr zaměnit za nějakou jinou variantu typu smažák, neboť tak budou chuťové pohárky ošizeny o lehce pikantní křupavou krustu.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuře podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. Mrkněte, na další podobné recepty: PEČENÉ KUŘE NA CIBULI A RAJČATECH, KUŘE S JARNÍ CIBULKOU A CUKETOU

Vytisknout recept

sdílejte:

4 komentáře

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *