Pečené kuře na cibuli a rajčatech

Recept: Vskutku úžasná kombinace, které se nedá odolat. Dodržujte při této jízdě pravidla…. vyhledejte cibuli červenou, je sladší. Restujte na olivovém oleji dlouze a pomalu. Je to jedna ze základnách věcí, která se nedá na přípravě tohoto pokrmu ošidit. Před koncem restování přidejte lžíci cukru nebo medu, nechte zkaramelizovat a pak dál postupujte podle popisu.

DOBA VAŘENÍ:

70'

PORCE:

2-3

INGREDIENCE

*½ kuřete i s kostí
*600 g červené cibule nakrájené na kolečka
*1 lžíce cukru krystal
*200 ml konzervovaných rajčat
*6-7 šery rajčat
*50-60 ml olivového oleje
*2 lžíce čerstvého tymiánu
*3 lžíce na jemno nasekané zelené petrželky
*500-600 ml vody (používám Pí vodu BCS®)
Přehrát video

POSTUP

1.Rozehřejte pánev s olivovým olejem, vložte kousky očištěného kuřete a restujte ze všech stran dozlatova, v průběhu restování okořente solí pepřem. Jakmile máte hotovo kuře vyjme te a dáte stranou na talíř.

2. Na tu samou pánev přidejte nakrájenou cibuli okořeňte solí, pepřem a restujte cca 10 až 12 min. V průběhu restování přidejte lžíci cukru a nechte jí lehce zkaramelizovat.

3. Pak do pečící mísy rozprostřete cibuli, přidejte konzervovaná rajčata a čerstvá překrojená šery rajčátka, směs promíchejte. Pak na cibuli naskládejte kuře, přidejte tymián, zelenou petržel a zalijte do dvou třetin vodou, přikryjte pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby na 180 až 190° C zapéct cca 35 až 40’.

4. V průběhu pečení zkontrolujte, je-li potřeba podlít vodou. Jakmile je kuře hotové, podávejte s čerstvým pečivem nebo jinou vámi oblíbenou přílohou.

Pečené kuře na cibuli a rajčatech

V okamžiku kdy se k cibuli přidá kuře, vše se spolu zapeče, je to snad nejlepší mňamka v okolí třiceti kilometrů. Funguje to u nás tak, ……. pokládám pekáček doprostřed stolu, ruce přísedících jsou připraveny s čerstvým pečivem a než neřeknu švec zůstane jenom kuře a cibule je fuč.

Vskutku úžasná kombinace, které se nedá odolat. Dodržujte při této jízdě pravidla…. vyhledejte cibuli červenou, je sladší. Restujte na olivovém oleji dlouze a pomalu. Je to jedna ze základnách věcí, která se nedá na přípravě tohoto pokrmu ošidit. Před koncem restování přidejte lžíci cukru nebo medu, nechte zkaramelizovat a pak dál postupujte podle popisu.

Pečené kuře na cibuli a rajčatech, když se mne zeptáte: “Máš ráda cibuli?” …. moje odpověď zní za syrova vůbec, ale v okamžiku, kdy projde dlouhým pomalým procesem restovaní, vyprchá z ní veškerá pikantní štiplavost a nechá se lehce zkaramelizovat, tak ji miluji.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuře na cibuli podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *