Vodní meloun

Přírodní hydratace, Vodní meloun, ve své podstatě je z 92% voda, takže výrazně pomáhá při hydrataci obzvláště v horkých měsících. Vitamíny A, B6, C obsažené v melounu pomáhají pokožce udržet pružnost a hladkost. Draslík, který je přítomen ve významném množství, pomáhá při fyzicky náročných trénincích snížit.
Picture of Mony

Mony

Ahoj, jmenuji se Monika a jsem ráda, že čtete tyto řádky. Jsou o jídle, jeho přípravě a radosti ze stolování nejlépe v kruhu nejbližších.

Přehrát video

Ano, prázdniny jsou tady a k prázdninám patří ovoce a především vodní meloun. Kromě příjemné a svěží chuti nás v horkých dnech ochlazuje a obohacuje o vitamíny stopové prvky, které jsou prospěšné našemu zdraví: cukr je zde obsažen v podobě fruktózy, obsahuje vitamíny C, A, B1, B2, B6, obsahuje draslík, má málo sodíku, 100g dužiny má 19-30 kCal.

Víte že, vodní meloun má více lykopenu než jakékoliv ovoce, zelenina a dokonce i rajčata?

Chcete-li doplnit tělu lykopenem, zvolte vyzrálý červený meloun – místa žlutého nebo oranžového. Čím zralejší tím lepší a vyberte bez pecek, neboť tato odrůda je většinou bohatší na antioxidanty. Nezapomeňte čím zralejší (červenější) tím lepší. Studie ukazují, že lykopen obsažený v melounu může snížit riziko rakoviny. Tím přispívá ke zdravějšímu životní mu stylu.

Jaké další antioxidanty obsahuje vodní meloun?

Patří mezi ně vitamíny A a C, stejně jako glutathion. Glutathion, je jedním z nejdůležitějších antioxidantů, je také velmi důležitý pro zdraví nervového, gastrointestinálního a imunitního systému a je také životně důležitý pro plíce.

Co dělají antioxidanty?

Antioxidanty snižují poškození buněk způsobené volnými kyslíkovými radikály. Tělo má vnitřní (vrozený) antioxidační systém, který posilují antioxidanty přijaté stravou, přirozenou a čerstvou. Meloun je jednou z potravin, které jí mohou pomoci. Jedním ze silných antioxidantů lykopen, který melounu dodává charakteristickou červenou barvu. Lykopen má protirakovinné a protizánětlivé vlastnosti. Navíc je spojován se sníženým rizikem mrtvice.


Přírodní hydratace a vodní meloun?

Meloun ve své podstatě je z 92% voda, takže výrazně pomáhá při hydrataci obzvláště v horkých měsících. Vitamíny A, B6, C obsažené v melounu pomáhají pokožce udržet pružnost a hladkost.

Melounová pleťová maska?

Ano, pleťová maska z melounů pleť hydratuje a rozzáří. Jedna polévková lžíce melounové šťávy smíchaná s jednou polévkovou lžíci tučného jogurtu, super přírodní maska bez chemie na počkání. Směs rozmíchejte, naneste na obličej a nechte působit 10’. Vůně, která láká melounovou masku ochutnat.

Toužíte po sladkostech a co kalorie ?

Miska zmrzliny v porovnání ze stejným množstvím melounu má 6 krát více kalorií. Meloun na rozdíl od jiných dezertů je sladké potěšení, bez tuku, soli, cholesterolu a výčitek. A chlazený krásně osvěží.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se meloun stal vaším oblíbeným ovocem.

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *