1. Lístky bazalky dejte do mixeru a společně s olivovým olejem rozmixujte na kaši, dejte stranou.
2. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na řízečky o tloušťce cca 1 cm. Okořeňte solí, pepřem a postupně obalujte v bazalkovém oleji, pak ve strouhance, do které jste vmíchali parmazán.
3. Jakmile máte hotovo, rozehřejte pánev s olejem a řízečky smažte z obou stran. Doba smažení se odvíjí od tloušťky masa. Kuře je připravené v okamžiku, kdy má bílou barvu uvnitř, je to asi 2-3’ z každé strany.
4. Podávejte s listovým salátem, batátovou nebo jinou kaší.



Kuře na bazalce s parmazánovou krustou
Kuře na bazalce s parmazánovou krustou, je super rychlá záležitost na výbornou, rychlou letní, zimní večeři či oběd. Příprava je chvilková a chuťové pohárky jásají: „bravo, bravo“.
Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti bazalky na kuřeti, plátky masa lehce nakrojte a bylinkový olej vmasírujte hlouběji do masa. Také můžete kuře v bazalce nechat naležet, protože si určitě výraznější bylinkovou chuť zaslouží. Parmazánová krusta dává masu znovu body navíc, nepokoušejte se tento sýr zaměnit za nějakou jinou variantu typu smažák, neboť tak budou chuťové pohárky ošizeny o lehce pikantní křupavou krustu.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuře podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. Mrkněte, na další podobné recepty: PEČENÉ KUŘE NA CIBULI A RAJČATECH, KUŘE S JARNÍ CIBULKOU A CUKETOU
4 Responses
To vypadá úžasně, musím vyzkoušet.
Chutné a rychlé doporučuji.Mony
Situace nevím, co vařit zahráněna a navíc celá rodina je z jídla nadšená.
🌞♥️ Mony