Tvarohový koláč s ovocem

Recept: Bílou čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpouštějte ve vodní lázni, pak nechte lehce vychladnou a teprve potom přimíchejte ke žloutkům s tvarohem. Pokud zamícháte horkou čokoládu do směsi, může se stát, že se žloutky zdrcnou, tedy uvaří.

DOBA VAŘENÍ:

60’

PORCE:

8

INGREDIENCE

*180 g bílé čokolády, rozpuštěné ve vodní lázni
*250 g měkkého polotučného tvarohu
*4 celá vejce
*špetka soli
*sezónní ovoce dle chuti
Přehrát video

POSTUP

1. Kulatou formu o průměru cca 20 cm, vyložte pečícím papírem. Předehřejte troubu na 175 stupňů, vzduch. 

2. Do mísy dejte vaječné bílky, přidejte sůl a šlehejte do úplného ztuhnutí.

3. V druhé misce smíchejte  tvaroh se žloutky, přidejte rozpuštěnou, vychlazenou čokoládu a pak postupně zamíchejte  bílkový sníh. Vzniklé nadýchané těsto nalijte do formy, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40.

4. Koláč nechte vychladnout, ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.

TVAROHOVÝ KOLÁČ S OVOCEM

Tento koláč je absolutní rychlovka jen ze tří surovin. Je svěží, lehoučký jako vánek a bílou čokoládou dokonale oslazený.

Na co si při přípravě dát pozor?

Bílou čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpouštějte ve vodní lázni, pak nechte lehce vychladnou a teprve potom přimíchejte ke žloutkům s tvarohem. Pokud zamícháte horkou čokoládu do směsi, může se stát, že se žloutky zdrcnou, tedy uvaří.

Bílkový sníh přimíchávejte vařečkou nebo stěrkou pomalými pohyby postupně tak, aby směs zůstala nadýchaná.

No a posledním úskalím je koláč neuždibovat ještě před zdobením.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám koláč podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *