Šťouchaný máslový květák

Recept: Pokud se také snažíte vyhýbat velkému množství sacharidů nebo jste v procesu diety, je pro vás toto květákové pyré to pravé. Přihlížíte li příliš na svoje stravovací návyky, je možné vynechat parmazán a máslo, nicméně to jsou právě ty ingredience, které dělají květákové pyré tak úžasné.

DOBA VAŘENÍ:

20’

PORCE:

4–⁠5

INGREDIENCE

*1 menší květák
*3 lžíce másla
*3 lžíce parmazánu
*sůl, pepř
*2–⁠3 lžíce zakysané smetany
*špetka muškátového oříšku
*1 stroužek česneku

POSTUP

1. Květák naloupaný na růžičky vařte v kastrolu s osolenou vodou 10΄ do měkka.

2. V jiném kastrolu rozpusťte máslo a na mírném ohni restujte česnek 2´do měkka.

3. Květák sceďte a ještě horký přidejte k česneku. Za použití šťouchadla, nebo mixeru rozmělněte na kaši. Ochuťte solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku, přidejte zakysanou smetanu, parmazán, promíchejte a podávejte.

ŠŤOUCHANÝ MÁSLOVÝ KVĚTÁK

Tato kaše ze šťouchaného květáku je stejně lahodná jako bramborová kaše. Pokud jste ji ještě nezkoušeli, určitě se do ní zamilujete. Příprava šťouchaného květáku je možná ještě jednodušší než klasická kaše. Má nádhernou, lehkou máslovou chuť a určitě vám brambory chybět nebudou. Funguje výborně jako příloha s nízkým obsahem sacharidů.

A teď vám prozradím svou oblíbenou verzi. Květák mám tak strašně ráda, že si pyré s bohatou máslovou vrstvou dám klidně samotné k obědu, doplním kousky restovaného květáku, které dodají jídlu správnou křupavost. A pokud chcete povýšit kaši na královský chod, posypte do křupava ogrilovanou slaninou. Ale to už nechám na vás.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám šťouchaný máslový květák podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. Podívejte se na další květákové recepty: ZAPEČENÝ KVĚTÁK S RAJČATY, KVĚTÁKOVÝ KRÉM

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *