1. Maso dejte do mísy, přidejte strouhanku, vejce, sůl, pepř, 3 lžíce nadrobno nasekané petrželky a velmi dobře prohněťte. Dejte do lednice alespoň na 30’ odpočinout.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej, z masa vytvarujte 4 větší karbanátky a zprudka opečte z každé strany. Dejte stranou na talíř.
3. Na tu samou pánev dejte cca 3’ restovat cibuli, mrkev, rajčata a rajčatový protlak. Přidejte fazolky, dochuťte solí, pepřem, druhou částí zelené petrželky a zalijte vodou. Promíchejte, přidejte karbanátky, přikryjte a dejte na cca 45’ dusit.
4. V průběhu dušení kontrolujte tekutiny a dochuťte. Ve finále v jídle zůstane jen minimum šťávy intenzivní chuti.
Hovězí karbanátek se zelenými fazolkami
Asi se může na první pohled zdát, že trochu netradiční kombinace zelených fazolek a mletého masa nikam nevede, ale věřte mi, ve finále vznikne famózně vyrovnaná chuť.
Jídlo nabízí více možností příloh. Tedy určitě bramborová kaše, velmi často přidávám do kaše batátu, pro milovníky rýže samozřejmě taky super. Já osobně velmi často ze zeleniny dělám přílohu, přidám balení fazolek navíc a krásná lehká příloha je na světě. Samozřejmě tu luxusní šťávu můžete, či spíše musíte, vytřídí čerstvým pečivem.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.