Květákový krém

Recept: Pro její dokonalost potřebujeme nějaký křupavý element a v tomto případě tuto roli zahraje do křupava opražená slanina, doplněná krémovým vejcem a svěží petrželkou. Kromě toho, že se krém připraví rychle, je ideálním pokrmem, který si můžete vzít sebou do práce.

DOBA VAŘENÍ:

40'

PORCE:

4-5

INGREDIENCE

*1 středně velký květák
*1 cibule nakrájená na kostky
*1 menší mrkev
*1 menší petrželový kořen
*sůl, pepř
*špetka muškátového oříšku
*3 lžíce nadrobno nakrájené zelené petrželky
*30-40 ml olivového oleje
*4-5 lžic smetany 31%
*voda cca 1-1,5 l (já používám Pí vodu BCS®)

POSTUP

1. Do kastrolu, nalijte olivový olej a cca 3-4’ restujte na větší kousky nakrájený květák, mrkev, cibuli a kořen petržele.

2. Zalijte vodou a vařte 30’. V průběhu vaření okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem. V okamžiku, kdy je zelenina rozvařená, rozmixujte tyčovým mixerem, přidejte smetanu a dochuťte zelenou petrželkou.

3. Podávejte s vařeným vejcem a opraženou slaninou.

Květákový krém

má oblíbená polévka v chladivých zimních dnech. Přesto, že se jaří, rozlučme se jednou super zimní zeleninou, než vklouzneme do víru jara. I na začátku května, kdy jsou dny delší a vyšší teploty jsou cítit, najdeme důvod pro tento hřejivý recept. Krémová květáková polévka prohřeje žaludek i duši.

Pro její dokonalost potřebujeme nějaký křupavý element a v tomto případě tuto roli zahraje do křupava opražená slanina, doplněná vejcem a svěží petrželkou. Kromě toho, že se krém připraví rychle, je ideálním pokrmem, který si můžete vzít sebou do práce.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám polévka podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *