1. V kastrolu rozehřejte olivový olej a restujte 3-4’ všechnu zeleninu. Okořeňte solí, pepřem a čili vločkami. Zalijte vodou nebo vyvarem a vařte na mírném plameni cca 40’.
2. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Do misky dejte olivový olej, petrželovou nať, sůl, sladkou papriku a promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájený a chleba nechte cca 10’ nasáknout. Na plech rozprostřete pečící papír, rozložte chleba obalený v oleji a koření, posypete parmazánem, promíchejte a vložte do trouby na cca 10’ zapéct do křupava.
3. Polévku rozmixujte tyčovým nebo jiným mixérem do hladka. Přidejte smetanu, dochuťte, nechte cca 1’ přejít varem a podávejte s krutony.
Pórková polévka s parmazánovými krutony
Svěží jemná polévka s neopakovatelně lahodnou chutí. Servírujte s křupavými bylinkovými krutony.
Na co si dát při přípravě polévky pozor?
Určitě dejte čas zelenině, aby se dostatečně orestovala. Při restování se uvolní cukry a zelenina zkaramelizuje, tím dosáhnete dokonalé chuti. Nezapomínejte v průběhu restování promíchávat, tak aby se zelenina nepřipalovala.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.