Krevety s těstovinovou rýží

Recept na těstovinovou rýží s krevetami vám určitě připomene letní dny na pláži. Pokud chcete váš jídelníček oživit a nechat se unášet letním vánkem, jste na pravém místě. Příjemným bonusem tohoto jídla je, že příprava nepřesahuje 30’.

DOBA VAŘENÍ:

30'

PORCE:

2

INGREDIENCE

*10 velkých očištěných krevet
*150 g těstovinové rýže
*1 menší pórek nakrájený na kolečka
*1/3 kapie nakrájené na drobno
*40 ml olivového oleje
*sůl, pepř
*špetka chilli vloček
*4 lžíce na drobno nasekané zelené petrželky
*šťáva z ½ citronu
*500-550 ml horké vody (já používám Pí vodu BCS®)
Přehrát video

POSTUP

1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte restovat pórek, společně s kápii 2-3’ do měkka. Jakmile máte hotovo, přidejte těstovinovou rýži, petržel a okořeňte solí, pepřem a chilli. Směs dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily olivovým olejem a zalijte horkou vodou.

2. Pánev s těstovinami přiveďte k varu a za občasného míchání vařte cca 6’, pak přidejte krevety a společně vařte dalších 5’.

3. V průběhu vaření promíchejte, vařte pod poklicí a kontrolujte tekutiny, podlijte je-li potřeba. Na závěr dochuťte citronovou šťávou a posypte čerstvou petrželkou.

Krevety s těstovinovou rýží vám určitě připomenou letní dny na pláži. Pokud chcete váš jídelníček oživit a nechat se unášet letním vánkem, jste na pravém místě. Příjemným bonusem tohoto jídla je, že příprava nepřesahuje 30’.

Než se do receptu pustíte, přečtěte si článek o krevetách. Tam se dozvíte, jak správně vybrat krevety a čím vším nás tato podivná zvířátka mohou obohatit.

V tomto receptu používám na podlití vodu, samozřejmě úplně ideální podlévat vývarem připraveným z hlaviček a krunýřů krevet. Vůbec nebude na škodu, když použijete třeba zeleninový nebo drůbeží vývar, jídlo tak bude obohaceno o další příjemnou chuť.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám krevety s těstovinovou rýží podařili nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *