1. Vymačkejte citrónovou a limetkοvou šťávu, přeceďte přes cedník. Dejte stranou.
2. Do kastrolu dejte cukr, vodu, skořici a přivedte k varu. Sirup vařte 2’. Jakmile máte hotovo, přidejte šťávu a na mírném ohni znovu vařte 2’. Pak vypněte a nechte pod poklicí vychladnout.
3. Vychlazený sirup nalijete do čistých láhví. Před podáním nařeďte vodou, přidejte kostky ledu a čerstvou mátu.
![](https://varimesmony.cz/wp-content/uploads/2022/08/3E170B5E-E064-4F9A-B8A9-C5AB6A7A471C.jpeg)
![Citronový sirup](https://varimesmony.cz/wp-content/uploads/2022/08/C32392D8-7322-43A7-82A8-AE432A0463E4.jpeg)
![](https://varimesmony.cz/wp-content/uploads/2022/08/E3371E55-3AC2-49AC-9A5D-F7AA3484C745.jpeg)
Citronový sirup se skořicí mě znovu zavádí do Řecka, kde citróny neodmyslitelně patří snad ke každému jídlu. Tento sirup je úžasně svěží a podává se především v horkém létě, Jeho příprava je velmi jednoduchá.
Citronové pravidlo zní, použít kvalitní citróny, dobře vyzrálé a v nejlepším případě v bio kvalitě. Poměr cukru můžete upravit podle vlastních chutí a potřeb, mně osobně toto množství vyhovuje. Množství vody, se kterým limonádu budete ředit, je na vašich chuťových pohárcích.
Pokud nemáte v oblibě skořici, vynechte ji a není ani problém vyloučit ze sirupu limetku. Tyto dvě ingredience osobně používám velmi ráda, protože, jak známo, skořice je úžasným antioxidantem a limetka má nádhernou vůni a je méně kyselá. Limetka se na našem trhu většinou prodává bez chemického ošetření. Pokud jí fandíte, klidně přidejte kousek kůry ke skořici a vařte v sirupu společně.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám citronový sirup podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.
Mrkněte na další recepty, kde hlavní roli hrají citrony: KUŘECÍ PALIČKY S CITRONOVOU RÝŽÍ
2 Responses
Citrónová štáva ve mně evokuje dovolenou u moře. Můžu k výrobě sirupu použít i obyčejnou vodu z kohoutku? děkuji
Ano,ano. 🌞 Mony