Citronový likér

Recept: Citronový likér je svěží, snadno připravený z pouhých tří ingrediencí. Jeho jediným úskalím je oloupat kůru tak, aby na ní nezůstala bílá část z citronů. Kůru nechte v alkoholu macerovat minimálně 10 dnů, ale pokud to vydržíte, ponechte citronovou kůru koupat i celý měsíc. O to více se zvýrazní chuť i barva likéru.

DOBA VAŘENÍ:

10 dnů

PORCE:

1,5 l

INGREDIENCE

*10 chemicky neošetřených citronů
*1 l vodky
*400 g cukru
*500 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
Přehrát video

POSTUP

1. Citrony dobře omyjte a škrabkou na zeleninu oloupejte žlutou část slupky. Pokud vám zůstane na slupce i bílá část, tak ji odstraňte. Do velké čisté sklenice dejte slupky a zalijte alkoholem.

2. Sklenici uzavřete a nechte minimálně 10 dnů macerovat a alepoň jednou denně promíchejte.

3. Do kastrolu dejte vodu, cukr a vařte 5‘. Nechte vychladnout.

4. Do vychlazeného sirupu nalijte přecezený alkohol, promíchejte, nalijte do láhví a nechte ještě dva dny odležet.

5. Skladujeme v chladu a podávejte nejlépe ledové.

Limocello je ovocný citronový likér. Likér pochází z Itálie, z oblasti Kampánie a k jeho přípravě se používá místní odrůda citronů. Tu ale určitě nepoběžíme hledat na místní trh. Vyberte jiné dostupné citrony, které jsou voňavé a nejlépe bez chemického ošetření.

Citronový likér je svěží, snadno připravený z pouhých tří ingrediencí. Jeho jediným úskalím je oloupat kůru tak, aby na ní nezůstala bílá část z citronů. Kůru nechte v alkoholu macerovat minimálně 10 dnů, ale pokud to vydržíte, ponechte citronovou kůru koupat i celý měsíc. O to více se zvýrazní chuť i barva likéru.

Likér podávejte vychlazený až ledový. Určitě také báječně poslouží jako základ do míchaných nápojů nebo do sladkých krémů.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám citronový likér podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *