Brokolicový salát s chilli zálivkou

Recepr: Mám pocit, že dnes je ta pravá chvíle dát si něco super zdravého a zároveň pikantního. Je to perfektní salát, který jde zabalit na lehký oběd, do práce, na výlet nebo na piknik do krabičky.

DOBA VAŘENÍ:

1’

PORCE:

4–⁠5

INGREDIENCE

*1 brokolice
*sůl
*dužina z půlky pomeranče
*2 lžíce hoblinek parmazánu

DRESING:
*chilli papričky (dle chuti), najemno nakrájené
*60 ml olivového oleje
*1 lžička plnotučné hořčice
*2 lžičky jablečného octa
*6–⁠7 lžic pomerančové šťávy
*2–⁠3 lžíce medu
*sůl, pepř

POSTUP

1. Do sklenice z uzavíratelným víkem dejte všechny ingredience na dresing. Sklenici dobře uzavřete a protřepte. Dochuťte dle vlastí potřeby (kyselost, pálivost, sladkost).

2. Brokolici omyjte a nakrájejte na růžičky. Vložte do vroucí vody a vařte 1‘. Sceďte, a pokud budete podávat hned teplé, přilijte připraveným dresingem. V okamžiku, kdy budete podávat salát studený, ještě vroucí brokolici namočte do ledové vody. Jakmile se vychladí, nechte dobře okapat a pak přelijte dresingem.

3. Na závěr přidejte hoblinky parmezánu a dužinu z pomeranče.

Brokolicový salát s chilli zálivkou

Natálce jsou tři roky, nedokáže vyslovit slovo brokolice, ale má ji moc ráda. Pomalu ale jistě navyšujeme zásoby v lednici, samozřejmě její chuťové pohárky nevyžadují chilli, takže jen uvařenou s olivovým olejem a citronem.

Brokolici po krátkém uvaření nechte dokonale okapat od přebytečné vody (důležité), jinak se dresing naředí a výsledek nebude tak dokonalý. Pokud salát předem dresingem zalijete, uděláte jen dobře. Brokolice se nádherně v zálivce marinuje a stane se ještě chutnější.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám brokolicový salát s chilli zálivkou podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. Mrkněte na další saláty: SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY, ZELÍ A S VLAŠSKÝMI OŘECHY, SALÁT S PEČENÝMI HRUŠKAMI A TAHINI DRESINGEM

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *