Tyčinky z těsta filo s pórkovo – sýrovou náplní

Recept: Tyto tyčinky jsou perfektní svačina, skvělé jako první chod třeba s křupavým salátem, ideální také pro dětské párty. Samozřejmě náplň si můžete upravit podle vlastních preferencí.

DOBA VAŘENÍ:

60’

PORCE:

9 kusů

INGREDIENCE

*11 listů těsta filo
*200 g feta sýru
*1 pórek (bílá část) nakrájený na tenké kolečka
*60 g jogurtu 10% tuku
*60 ml mléka
1 lžička sezamového semínka
*1 vejce
*½ lžičky prášku do pečiva
*sůl, pepř
*2+6 lžíce olivového oleje
Přehrát video

POSTUP

1. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, restujte pórek do okamžiku, kdy lehce povadne a zesklovatí. Okořeňte solí, pepřem a dejte stranou vychladnout.

2. Vemte dva listy těsta, srolujte do ruličky a nakrájejte na tenké proužky.

3. Do mísy dejte jogurt, mléko, vejce a rozmíchejte. Přidejte postupně nakrájené těsto, promíchejte tak, aby tekutá směs byla rovnoměrně mezi nakrájeným těstem. Přidejte prášek do pečiva, okořente solí, pepřem, prsty nadrobte feta sýr a znovu promíchejte.

4. Uchopte plát těsta, potřete olivovým olejem a přeložte na polovinu. Na střed okraje užší strany těsta rozprostřete 2-3 lžíce náplně, boky těsta přeložte směrem dovnitř a rolujte do tyčinky. Pokládejte na plech, potřete olivovým olejem, posypte sezamovým semínkem a lehce propíchejte párátkem.

5. Vložte do předehřáté trouby na 160 – 170 stupňů, a pečte cca 40-45’ dozlatova.

Tyčinky z těsta filo s pórkovo-sýrovou náplní

Jednoznačně křupavé, lahodné a famózní tyčinky, kterým v Řecku říkají burekakia. 

Tyto tyčinky jsou perfektní svačina, skvělé jako první chod třeba s křupavým salátem, ideální také pro dětské párty. Samozřejmě náplň si můžete upravit podle vlastních preferencí.

Tady mám pro vás vynikající recept s pórkovo – sýrovou náplní, ruličky jsou zvenku křupavé a voňavé po sýru s pórkem.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *