Zapečená brokolice s fetou a těstovinami

Recept: Nevíte jak připravit rychlé, čerstvé jídlo na jednu otočku v kuchyni? Tak jste na správném místě, držte se receptu a do půl hodiny máte hotovo.

DOBA VAŘENÍ:

30’

PORCE:

2-4

INGREDIENCE

*1 brokolice naloupaná na malé růžičky
*100 g fety
*6-7 šery rajčat
*300 g těstovin
*50-80 ml smetany 33% tuku
*50-80 ml horké vody z uvařených těstovin
*sůl, pepř
*½ lžičky sladké papriky
*špetka čili vloček
*1-2 stroužky česneku
*3 lžíce parmazánu (nemusí)
*lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
*40 ml olivového oleje
Přehrát video

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. 

2. Do zapékací mísy dejte fetu, brokolici, rajčata a česnek, okořeňte solí, pepřem, sladkou paprikou, čili vločkami a přidejte olivový olej. Promíchejte a vložte do trouby na 15-18’ zapéct. V průběhu zapékání promíchejte.

3. Těstoviny uvařte podle přiloženého návodu, sceďte, neproplachujte a dejte stranou cca 50-80 ml horké vody z uvařených těstovin. 

4. Zapečenou brokolici vytáhněte z trouby, vidličkou rozmačkejte feta sýr, přilijte horkou vodu z těstovin a smetanu, přidejte horké těstoviny a všechno promíchejte.

5. Dochuťte čerstvou petrželkou, posypte parmazánem a podávejte.

Zapečená brokolice s fetou a těstovinami

Nevíte jak připravit rychlé, čerstvé jídlo na jednu otočku v kuchyni? Tak jste na správném místě, držte se receptu a do půl hodiny máte hotovo.

Na co si dát pozor? Použijte kvalitní olivový olej, který dodá chuť, brokolici, nakrájejte na malé růžičky, tak aby se stačila dobře propéct. Pokud nemáte po ruce zrovna fetu, což je značka ideál, nahraďte jiným čerstvým sýrem.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *