Zapečené noky s rajčaty a smetanou

Recept: Tak tohle jídlo musíte vyzkoušet! Věřte nebo ne, půl hodiny a máte na stole voňavý, teplý pokrm, který potěší vaše chuťové pohárky. Bramborové noky si výborně rozumí se smetanou, sýrem i zeleninou.

DOBA VAŘENÍ:

30’

PORCE:

2

INGREDIENCE

*500 g hotových, uvařených bramborových noků
*100 ml smetany 33%
*100 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
*2 lžíce rajského protlaku
*1 větší rajče nakrájené na malé kousky
*60 g čerstvého tvarohového sýru typu lučina
*sůl, pepř
*1 lžička sušeného tymiánu
*1 lžíce nadrobno nasekané pažitky
*3 lžíce olivového oleje

Přehrát video

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2. Do zapékací mísy dejte všechny suroviny kromě noků a dobře promíchejte. Přidejte noky, zamíchejte a vložte do trouby na 20-25’ zapéct.

3. Vytáhněte z trouby a podávejte.

Zapečené noky s rajčaty a smetanou pro rychlou přípravu

Tak tohle jídlo musíte vyzkoušet! Věřte nebo ne, půl hodiny a máte na stole voňavý, teplý pokrm, který potěší vaše chuťové pohárky. Bramborové noky si výborně rozumí se smetanou, sýrem i zeleninou.

Noky se dnes dají koupit i hotové, ale pokud máte více času vyzkoušejte si je připravit z jednoduchého bramborového těsta doma.

Recept jak na domácí noky jsou v tomto receptu Bramborové noky s tymiánem

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil, nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *