1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
2. Uvařenou cizrnu dejte do zapékací mísy, přidejte cibuli, červenou a zelenou papriku, šery rajčata, rajský protlak a olivový olej. Okořeňte solí, pepřem a sladkou paprikou. Všechno dobře promíchejte a dejte přikryté na 40´ do trouby zapéct.
3. Vytáhněte z trouby, ještě horké dochuťte, přidejte čerstvý sýr, promíchejte a podávejte.
Zapečená cizrna se zeleninou
Dnes mám pro vás znova jedno lahodné jídlo s cizrny. Asi nejznámějším pokrmem s cizrny je hummus. Vařená cizrna, která se rozmixujte, ochutí tahini pastou, citronovou šťávou a solí. Pokrm připravený tímto způsobem se podává s pečivem, tortillovými brambůrky nebo zeleninou.
Věřím, že dnes potěším i příznivce vegetariánské stravy. K uvařené cizrně přidejte zeleninu, olivový olej a zapečte. Nakonec zjemněte čerstvým sýrem a lahodný oběd je na světě. Podávejte s pečivem.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.