Vepřová krkovička s hořčicí a citronem

Recept: Vepřová krkovička s hořčicí a citronem je absolutní řecká klasika. Jediným rozdílem je, že se připravuje z kotlety, ovšem i s kostí. A právě na kosti je ta super část bůčku s tukem, nu ale ta zrovna nebyla k mání. Tak jsem ji nahradila pěkně prorostlou krkovičkou.

DOBA VAŘENÍ:

100’

PORCE:

4–⁠5

INGREDIENCE

*1 kg vepřové krkovičky porcované na silné pláty
*1,5 kg malých brambor rozkrojených napůl (můžou být i se slupkou)
*2 lžíce plnotučné hořčice
*2 lžíce medu
*kůra z jednoho citronu
*citronová šťáva ze dvou citronů
*75 ml olivového oleje
*sůl, pepř, oregano

Přehrát video

POSTUP

1. Zapněte troubu na 180 stupňů.

2. Do misky dejte, sůl, pepř, oregano, citronovou šťávu a kůru, med, olivový olej, hořčici a vše promíchejte.

3. Do pekáčku rozložte krkovičku a brambory, zalijte zálivkou, dobře promíchejte, přikryjte a pečte asi 90’. Asi 15’ před koncem sundejte poklop a zapečte do zlatova.

Vepřová krkovička s hořčicí a citronem je absolutní řecká klasika. Jediným rozdílem je, že se připravuje z kotlety, ovšem i s kostí. A právě na kosti je ta super část bůčku s tukem, nu ale ta zrovna nebyla k mání. Tak jsem ji nahradila pěkně prorostlou krkovičkou.

Příprava tohoto super voňavého pekáčku je tak rychlá, že než řeknete švec, máte jídlo v troubě. Až ji upečete a ochutnáte bude stejně rychlá i její konzumace.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám vepřové maso podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

4 komentáře

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *