Pečený losos s tarhoňou a kapary

DOBA VAŘENÍ:

3-4

PORCE:

50’

INGREDIENCE

*600 g lososa – filet
*300 g tarhoni
*10-12 šery rajčátek
*1 malá cibule na kolečka
*1 stroužek česneku
*2 kolečka citronu bez kůry
*sůl, pepř
*1 lžíce kopru
*1 lžíce kapary
*40-50 ml olivového oleje
*600 ml horké vody (já používám Pí vodu BCS®)
nebo vývaru

Přehrát video

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 190 stupňů.

2. Do pekáčku dejte cibuli, česnek, šery rajčata, olivový olej, citron. Okořeňte solí, pepřem a dejte do trouby na 10’ zapéct.

3. Vytáhněte z trouby přidejte tarhoňu, promíchejte. Pak okořeňte solí, pepřem, kapary a koprem. Přidejte lososa, promíchejte, zalijte horkou vodou a dejte do trouby na cca 35’ zapéct.

4. V průběhu pečení kontrolujte tekutiny, dochuťte, v případě potřeby podlijte vodou.  

Pečený losos s tarhoňou a kapary

Losos je jedna z velmi oblíbených ryb na světě. Tradice nám určitě hlásá pokládat na stůl kapra nebo pstruha, ale losos ji ve velkém měřítku překonal. Příprava je rychlá, jednoduchá, navíc ve filetech najdeme minimum kostí.

Na co si dát při přípravě pozor?

Pro začátek stačí přidat jen citronovou šťávu a bylinky. Vyzkoušejte tento recept, kdy rozpečete rajčata s cibuli, pak přidáte tarhoňu, lososa a tady nastává ten kouzelný okamžik, kdy chuť ryby a pečené zeleniny se úžasně propojí s těstovinou.

Lososa s tarhoňou určitě zalijte horkou vodou, zkrátíte tím dobu pečení a tím i nebezpečí že rybu příliš vysušíte.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *