Mleté hovězí maso s bulgurem a zeleninou

Recept: Jak jsem se již zmínila, nebojte se přidat trochu více tekutin, bulgur se rád dost tekutin napije a v okamžiku, kdy přidáte více zůstane v jídle šťáva plná chutí.

DOBA VAŘENÍ:

45'

PORCE:

4–⁠5

INGREDIENCE

*500 g mletého hovězího masa
*3 jarní cibulky nakrájené na kolečka
*1 cibule nadrobno
*1 lžíce rajského protlaku
*150 g mraženého hrášku
*3 lžíce kukuřice
*180 g bulguru
*sůl, pepř
*chilli vločky (podle chuti)
*50 ml olivového oleje
*900–⁠1000 ml vody (já používám Pí- vodu BCS®)
Přehrát video

POSTUP

1. Na pánev se širokým dnem nalijte olivový olej, rozehřejte a restujte cibuli s jarní cibulkou 2΄, pak přidejte mleté maso a pokračujte v restování cca 10’. Maso při restování rozmělňujte pomocí vařečky tak, aby nezůstávaly hrudky.

2. Jakmile máte hotovo, přidejte rajský protlak, hrášek, kukuřici, bulgur, okořeňte solí, pepřem, vločkami chilli, promíchejte a nakonec zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 15’. Vody se nebojte, přilijte raději více, směs tak nezůstane suchá.

3. Mleté hovězí maso s bulgurem a zeleninou podávejte se salátem a svěží sladkokyselou zálivkou.

Recept na mleté hovězí maso s bulgurem a zeleninou

Často se stává, že mleté maso v nás budí respekt a někdy i obavy. Jedním ze základních pravidel při koupi mletého masa je nechat si vybraný kousek masa pomlít v řeznictví a druhým je neotálet s příchodem domů a maso ihned zpracovat.

Dále při přípravě mletého masa je důležité maso důkladně orestovat, udělejte maximum proto, abyste použili pánev se širokým dnem, maso se musí zprudka restovat, a ne dusit.

Tento recept jsem poprvé připravovala před téměř 32 lety. Původní recept je s rýží, já jsem jednoho krásného dne s jistotou sáhla do spižírny, a rýže fuč…

Tak vznikla varianta mletého hovězího s bulgurem, v tom okamžiku se toto jídlo stalo jedním z mých nejoblíbenějších.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

2 komentáře

  1. Dobrý večer, dnes jsem vařila k večeři ( přidala jsem česnek, thymian, čubrici), jídlo bylo výtečné. Děkuji Vám za inspiraci.

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *