1. Rozehřejte pánev bez tuku, nasypte 60 g semínek a na středním ohni opékejte tak dlouho, dokud lehce nezavoní. Dejte stranou vychladnout. Pak, všechny suroviny dejte do mísy, promíchejte a zpracujte v lepkavé těsto.
2. Rozehřejte troubu na 190 stupňů.
3. Těsto dejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem a mokrýma rukama vypracujte kulatý chlebík nebo bagetu. Posypte lžící semínek a vložte do trouby na 45-50´ péct.
4. Nechte vychladnout a podávejte.
Křupavý chleba z tvarohu s vločkami a semínky
Výtečná alternativa pečiva. Je docela možné, že na vás tímto alternativním chlebíčkem ne zcela zapůsobím. Když ho ale potřete máslem, pomazánkou a nebo kousek zakousnete k salátu, je to prostě paráda.
Není potřeba kynutí, pohanková mouka sama o sobě výborně chutná po oříšcích a pokud semínka na suché pánvi lehce opražíte, výsledek bude skvostný.
Na co si dát pozor?
Je důležité dávat pozor na kvalitu a čerstvost semínek a samozřejmě i ostatních surovin. Semínka obsahují zdravé tuky, které ovšem při pokojové teplotě rády oxidují, následně žluknou a hořknou. Také pokud budete semínka pražit, zůstaňte u pánve a věnujte jim čas a péči, aneb připálené semínko rovná se hořký chlebík.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.