Křupavý chleba z tvarohu s vločkami a semínky

Recept: Výtečná alternativa pečiva. Je docela možné, že na vás tímto alternativním chlebíčkem ne zcela zapůsobím. Když ho ale potřete máslem, pomazánkou a nebo kousek zakousnete k salátu, je to prostě paráda.

DOBA VAŘENÍ:

60’

PORCE:

10-12

INGREDIENCE

*250 g jemného tvarohu
*40 g jemných vloček s vlákninou
*30 g pohankové mouky celozrnné
*60 g semínek (dýňové, lněné, chia, slunečnicové)
*1 lžíce semínek na posypání (dýňové, lněné, chia, slunečnicové)
*2 celá vejce
*½ lžičky soli
*½ lžičky prášku do pečiva
Přehrát video

POSTUP

1. Rozehřejte pánev bez tuku, nasypte 60 g semínek a na středním ohni opékejte tak dlouho, dokud lehce nezavoní. Dejte stranou vychladnout. Pak, všechny suroviny dejte do mísy, promíchejte a zpracujte v lepkavé těsto.

2. Rozehřejte troubu na 190 stupňů.

3. Těsto dejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem a mokrýma rukama vypracujte kulatý chlebík nebo bagetu. Posypte lžící semínek a vložte do trouby na 45-50´ péct.

4. Nechte vychladnout a podávejte.

Křupavý chleba z tvarohu s vločkami a semínky

Výtečná alternativa pečiva. Je docela možné, že na vás tímto alternativním chlebíčkem ne zcela zapůsobím. Když ho ale potřete máslem, pomazánkou a nebo kousek zakousnete k salátu, je to prostě paráda.

Není potřeba kynutí, pohanková mouka sama o sobě výborně chutná po oříšcích a pokud semínka na suché pánvi lehce opražíte, výsledek bude skvostný.

Na co si dát pozor?

Je důležité dávat pozor na kvalitu a čerstvost semínek a samozřejmě i ostatních surovin. Semínka obsahují zdravé tuky, které ovšem při pokojové teplotě rády oxidují, následně žluknou a hořknou. Také pokud budete semínka pražit, zůstaňte u pánve a věnujte jim čas a péči, aneb připálené semínko rovná se hořký chlebík. 

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *