Krémové houby s cuketou a rajčaty

Recept: Velmi jednoduché a rychlé jídlo, které určitě dokáže uspokojit i zatvrzelé masáky. Pokud jste zrovna nenasbírali nějaké houby v lese a nebo nečerpáte z mrazákových zásob, tak vřele doporučuji použít houbu portobello, tato houba je velmi chutná, jedná se o  krémový žampion, také se jí říká steakový.

DOBA VAŘENÍ:

40’

PORCE:

4-5

INGREDIENCE

*400 g hub (potro bello, hlívy, hřib pravý)
*1 menší cuketa nakrájená na malé kousky
*1 větší cibuli na kolečka
*4-5 šery rajčat
*čili vločky, sůl
*smítka dobromysli
*3 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
*2 stroužky česneku + lžíce másla, nebo lžíce česnekového másla
*50 ml olivového oleje
*200 ml smetany 31% tuku
*150 – 200 ml vody (já používám Pi vodu BCS)
Přehrát video

POSTUP

1.Na pánvi se širokým dnem  rozehřejte olivový olej a dejte na 4 -5’ restovat  houby, cibuli, česnek a cuketu. Přidejte rajčata, okořeňte solí, čili vločky, dobromysl a pokračujte ještě 2 -3’ v restování.

2. Přidejte smetanu, nadrobno nasekané petrželky, vodu a nechte cca 15’ podusit. Dochuťte a podávejte s rýži, těstovinami nebo třeba batátovou kaší.

Krémové houby s cuketou a rajčaty 

Velmi jednoduché a rychlé jídlo, které určitě dokáže uspokojit i zatvrzelé masáky. Pokud jste zrovna nenasbírali nějaké houby v lese a nebo nečerpáte z mrazákových zásob, tak vřele doporučuji použít houbu portobello, tato houba je velmi chutná, jedná se o  krémový žampion, také se jí říká steakový.

Jak podávat krémové houby ?

Výborně se doplňuje s rýží, těstovinami, bramborovou nebo batátovou kaší.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *