Kandované pomeranče

Recept: Kandované ovoce je asi velmi známá záležitost. Obvykle se používá o svátcích vánočních do různého cukroví. Ale takový kandovaný pomeranč a ještě máčený v čokoládě je extrémní lahůdka. Možná vás odradí počáteční zdlouhavé převařování pomeranče, ale vzhledem k tomu, že pomerančová kůra je dost hořká, je dobré tento proces dodržet. Pokud vám tato hořkost není nepříjemná, buď proces převařování vynechte, nebo naopak převařte ještě jednou navíc.

DOBA VAŘENÍ:

48 hod.

PORCE:

25 ks

INGREDIENCE

*4 menší pomeranče (bez chemického ošetření)
*500 g cukru krystal
*1 l vody (já používám Pí vodu BCS®)
*2 kousky skořice v celku
*1 kousek badyánu
*2 lžíce citronové šťávy
*100 g hořké čokolády
*1 lžička oleje
* špetka maldonské soli (nemusí)
* voda na zbavení hořkosti
Přehrát video

POSTUP

1. Pomerančové kolečka nakrájené na cca 5-7 mm, dejte do kastrolu se širokým dnem, zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte 1´. Nechte vychladnout a proces opakujte ještě jednou.   

2. Znovu do kastrolu se širokým dnem nalijte litr vody, přidejte cukr, skořici a badyán, dejte pomeranče, citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni cca 60-90’ do okamžiku, kdy sirup zhoustne a pomeranče zesklovatí. 

3. Pomeranče nechte okapat a pokládejte na mřížku, kde jste rozprostřeli pečící papír. 

4. Takto připravené pomeranče nechte při pokojové teplotě 1-2 dny zaschnout, nebo dejte na nízkou teplotu cca 80 stupňů na 2-3 hodiny dosušit do trouby.

5. Nakonec nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu do které přimícháte olej. Pak namočte polovinu každého pomeranče v čokoládě

Kandované pomeranče s hořkou čokoládou jsou pochoutka.

Kandované ovoce je asi velmi známá záležitost. Obvykle se používá o svátcích vánočních do různého cukroví. Ale takový kandovaný pomeranč a ještě máčený v čokoládě je extrémní lahůdka. Možná vás odradí počáteční zdlouhavé převařování pomeranče, ale vzhledem k tomu, že pomerančová kůra je dost hořká, je dobré tento proces dodržet. Pokud vám tato hořkost není nepříjemná, buď proces převařování vynechte, nebo naopak převařte ještě jednou navíc.

A k čokoládě, pomeranč miluje hořkou.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *