Jahodový likér

Recept: Na co si dát při přípravě pozor? Určitě nepřehánět s množstvím, likér se musí skladovat v chladu a velké množství by mohlo způsobit jahodovo - likérovou závislost!

DOBA VAŘENÍ:

5 dnů

PORCE:

1,3l

INGREDIENCE

*1 kg čerstvých, vyzrálých jahod
*500 g cukru krystal
*500 ml vodky
*citronová kůra z ½ citronu (jen žlutá část)
Přehrát video

POSTUP

1. Jahody omyjte, osušte, zbavte zelených stopek a překrojte na polovinu.

2. Do čisté sklenice s uzávěrem dejte připravené jahody, zasypte cukrem a zalijte vodkou. Přidejte citronovou kůru a sklenici uzavřete a promíchejte. V průběhu macerování pravidelně sklenici protřepte, tak aby se cukru rozpustil.

3. Nechte v lednici 3, nejlépe 5 dnů. Sceďte, přes gázu nebo čistou utěrku. Nalijte do sterilované láhve a skladujte v lednici.

4. Podávejte, vychlazené.  

Jahodový likér 

Letní svěží nápoj, kterému lehce podlehnete a těšíte se na úrodu další nebo až příštího roku.

Na co si dát při přípravě pozor? Určitě nepřehánět s množstvím, likér se musí skladovat v chladu a velké množství by mohlo způsobit jahodovo – likérovou závislost!

Vybírejte plody čerstvé, voňavé, sezónní, pěstované na místních plantážích. Jako alkohol můžete použít i džin nebo koňak, ale ze zkušeností vím, že tu výtečnou jahodovou vůni a chuť naváže nejlépe právě vodka. 

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jahodový likér podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *