Zapečená cizrna se zeleninou

Recept: Zapečená cizrna se zeleninou od Mony. Dnes mám pro vás znova jedno lahodné jídlo s cizrny. Věřím, že dnes potěším i příznivce vegetariánské stravy. K vařené cizrně přidejte zeleninu, olivový olej a zapečte.

DOBA VAŘENÍ:

50

PORCE:

3

INGREDIENCE

*400 g uvařené cizrny
*2 cibule nakrájené na kolečka
*1 zelená paprika nakrájená na proužky
*1 kapie nakrájena na proužky
*5 šery rajčat
*2 lžíce rajčatového protlaku
*100 g čerstvého sýru typu lučina
*1 lžička sladké papriky
*sůl, pepř
*50-75 ml olivového oleje

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

2. Uvařenou cizrnu dejte do zapékací mísy, přidejte cibuli, červenou a zelenou papriku, šery rajčata, rajský protlak a olivový olej. Okořeňte solí, pepřem a sladkou paprikou. Všechno dobře promíchejte a dejte přikryté na 40´ do trouby zapéct.

3. Vytáhněte z trouby, ještě horké dochuťte, přidejte čerstvý sýr, promíchejte a podávejte.

Zapečená cizrna se zeleninou 

Dnes mám pro vás znova jedno lahodné jídlo s cizrny. Asi nejznámějším pokrmem s cizrny je hummus. Vařená cizrna, která se rozmixujte, ochutí tahini pastou, citronovou šťávou a solí. Pokrm připravený tímto způsobem se podává s pečivem, tortillovými brambůrky nebo zeleninou.

Věřím, že dnes potěším i příznivce vegetariánské stravy. K uvařené cizrně přidejte zeleninu, olivový olej a zapečte. Nakonec zjemněte čerstvým sýrem a lahodný oběd je na světě. Podávejte s pečivem.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *