1. Pomerančové kolečka nakrájené na cca 5-7 mm, dejte do kastrolu se širokým dnem, zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte 1´. Nechte vychladnout a proces opakujte ještě jednou.
2. Znovu do kastrolu se širokým dnem nalijte litr vody, přidejte cukr, skořici a badyán, dejte pomeranče, citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni cca 60-90’ do okamžiku, kdy sirup zhoustne a pomeranče zesklovatí.
3. Pomeranče nechte okapat a pokládejte na mřížku, kde jste rozprostřeli pečící papír.
4. Takto připravené pomeranče nechte při pokojové teplotě 1-2 dny zaschnout, nebo dejte na nízkou teplotu cca 80 stupňů na 2-3 hodiny dosušit do trouby.
5. Nakonec nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu do které přimícháte olej. Pak namočte polovinu každého pomeranče v čokoládě.
Kandované pomeranče s hořkou čokoládou jsou pochoutka.
Kandované ovoce je asi velmi známá záležitost. Obvykle se používá o svátcích vánočních do různého cukroví. Ale takový kandovaný pomeranč a ještě máčený v čokoládě je extrémní lahůdka. Možná vás odradí počáteční zdlouhavé převařování pomeranče, ale vzhledem k tomu, že pomerančová kůra je dost hořká, je dobré tento proces dodržet. Pokud vám tato hořkost není nepříjemná, buď proces převařování vynechte, nebo naopak převařte ještě jednou navíc.
A k čokoládě, pomeranč miluje hořkou.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.
2 Responses
Dobrý den, jak dlouho uchovávat ani nesplesnivěli, děkuji, hezký den…
Dobrý den, uschovat v suchu nejlépe v chladu v uzavřené nádobě. Kandované ovoce je trvanlivé, bohužel u nás várka déle jak měsíc nevydrží! Doma máme cukrožrouty😂 Krásný večer, Mony.