Zapečené párky v rohlíku

Recept: Tak tyhle párky jsou moje osobní hitovka a doufám, že i vy je zařadíte s radostí do vašeho jídelníčku. Těsto je trochu sladší a připomíná sladký preclík, ale kombinace s párkem je úžasná.

DOBA VAŘENÍ:

3 hod.

PORCE:

9 ks

INGREDIENCE

*225 g hladké mouky
*40 g medu
*1 vejce + vejce na potření
*30 ml oleje
*60 ml vlažné vody (já používám Pí vodu BCS®)
*4 g sušeného droždí
*větší špetka soli
*1 lžička černého sezamového semínka
*9 menších párků

Přehrát video

POSTUP

1. Všechny ingredience dejte do mísy a smíchejte. Pak hněťte v mixeru 3-4’, ručně tak cca 10’ do okamžiku, kdy se těsto přestane lepit. Těsto zakryjte látkovým krytem na mísy, nebo utěrkou. Dejte vykynout na teplé místo na cca 2 hodiny.

2. Těsto položte na pracovní plochu a rozválejte na plát o velikosti cca 30×30 cm o síle cca 0,5 cm. Nakrájejte 9 dllouhých pásků o síle cca 3mm. Uchopte párek a pásek těsta obtočte dokola kolem párku. Pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem, přikryjte utěrkou a nechte ještě cca 10’ odpočinout.

3. Předehřejte troubu na 190 stupňů, párky potřete rozšlehaným vejcem, posypte černým  seznamem, vložte do trouby a pečte cca 20’ do zlatova. Podávejte s kečupem.

Zapečené párky v rohlíku

Tak tyhle párky jsou moje osobní hitovka a doufám, že i vy je zařadíte s radostí do vašeho jídelníčku. Těsto je trochu sladší a připomíná sladký preclík, ale kombinace s párkem je úžasná.

Můžete klidně i experimentovat a k párku přidat sýr nebo potřít před pečením kečupem, to však nechám na vašich chuťových pohárcích.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil, nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *