Zapečené brambory z mletým masem a špenátem

Bez ohledu na to, který den se rozhodnete toto jídlo připravit věřím, že ho budete milovat. Doplňte svěžím zeleným salátem se sladkokyselou zálivkou nebo pikantním salátem colleslaw.

DOBA VAŘENÍ:

90'

PORCE:

4-5

INGREDIENCE

*500 g mletého hovězího masa
*800 g brambor nakrájených na tenká kolečka
*200 g baby špenátu
*40 ml olivového oleje
*1 větší cibuli
*2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
*10 cherry rajčat
*1 lžíci rajského protlaku
*sůl, pepř

POSTUP

1. Na pánev nalijte olivový olej, rozehřejte a dejte restovat mleté maso. V průběhu restování přidejte cibuli, česnek, rajský protlak a okořeňte solí, pepřem. Maso restujte zprudka tak, aby nepouštělo šťávu a nepřešlo do fáze dušení. Restujte 10-12’ a ke konci přidejte špenát.

2. Do zapékací mísy naskládejte polovinu brambor nakrájených na tenká kolečka okořeněných solí a pepřem. Pak navršte maso se špenátem a nakonec druhou část brambor. Nahoru rozložte cherry rajčata a pokapejte extra olivovým olejem.

3. Zapékací mísu přikryjte, vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a dejte zapéct cca 60-70’. Tak 15’ před dokončením, odkryjte a zapečte do křupava.

4.Podávejte.

Zapečené brambory s mletým masem a špenátem

Zapečené brambory s mletým masem a špenátem je svěží a rychlý recept na zimní oběd nebo večeři. Brambory určitě není zapotřebí předvařit, jen je nezapomeňte nakrájet na tenká kolečka aby měly prostor změknout.

V tomto receptu jsem záměrně vynechala různá koření a sýry, určitě by je toto jídlo sneslo, ale ráda tentokrát nechám vyniknou chuť základních surovin. Pořiďte kvalitní maso, přidejte hodně špenátu, který osvěží celý pokrm a zanechá krásnou železitou chuť.

Bez ohledu na to, který den se rozhodnete toto jídlo připravit, věřím, že ho budete milovat. Doplňte svěžím zeleným salátem se sladkokyselou zálivkou nebo pikantním salátem coleslaw.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *