Vepřové na špejli –⁠ suvlaki

Recept: Maso použijte raději tučnější, krkovičku, vepřovou plec nebo bůček. Do housky přidejte trochu jogurtu s rozmačkaným česnekem, doplňte ledovým salátem a s orosenou skleničkou studeného vína může párty začít

DOBA VAŘENÍ:

50'

PORCE:

4–⁠5

INGREDIENCE

*½ kg vepřové pleci
*½ kg prorostlého bůčku
*špejle

MARINÁDA:
*2 velká vyzrálá rajčata
*1 lžička rajského protlaku
*1 červená cibule
*½ lžičky oregana
*sůl, pepř
*olej na marinování
Přehrát video

POSTUP

1. Do mixéru dejte cibuli, rajčata a rozmixujete.

2. Do mísy dejte vepřové maso nakrájené na pravidelné malé kostky, rajčatový protlak, okořeňte solí, pepřem, oreganem a přidejte rozmixovanou cibuli s rajčaty. Celou směs zalijte olejem, přikryjte a dejte do lednice marinovat 60′ až 24 hod.

3. Jakmile je maso naložené, napíchejte na špejle, pak suvlaki rozložte na plech s rozprostřeným pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečte cca 30′.

4. V průběhu pečení otočte. Podávejte s jogurtovo-česnekovým dipem.

Vepřové na špejli – suvlaki

Pokusím se nenapsat román… Příprava těchto chutných vepřových suvlaki je velmi jednoduchá a maso je neuvěřitelně chutné. Pokud bych mohla, pošlu vám mezi řádky jejich vůni i chuť. Je to super jednoduchý recept hotový během chvilky, připravený ve dvou krocích, kromě čekací doby, kdy se maso vykoupe v rajčatech a cibuli.

Představte si teplý letní večer, procházku v úzkých uličkách malého řeckého města a vtom vás trkne do nosánku vůně tradičního pouličního jídla. Přesně takovou chuť má tato masová špejle. Recept je jeden z mých nejoblíbenějších a velmi mi připomíná atmosféru rozpálených kamenných městeček plných vůní a šumu léta.

Příprava je neuvěřitelně jednoduchá. Vyberte vyzrálá čerstvá rajčata, sladkou červenou cibuli, rozmixujte. Nechte dostatečně dlouho naležet maso (není problém je nechat v lednici i přes noc).

Maso použijte raději tučnější, krkovičku, vepřovou plec nebo bůček. Do housky přidejte trochu jogurtu s rozmačkaným česnekem, doplňte ledovým salátem a s orosenou skleničkou studeného vína může párty začít.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo líbí nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *