Vepřová krkovička na rajčatech

Recept: Vepřová krkovička na rajčatech bazalce s ranými bramborami sklízí u Natálky aplaus, nevím jak to bude u vás, ale u nás první zmizí maso s úžasnou rajčatovo bazalkovou omáčkou a většina přísedících zpočátku ohrnuje nos nad famózními bramborami, nechápou….. ale až ochutnají, nejsou k zastavení.

DOBA VAŘENÍ:

90’

PORCE:

3-4

INGREDIENCE

*3-4 plátky vepřové krkovičky
*1 kg malých ranných brambor v celku
*400 ml konzervovaných rajčat
*2 lžíce na drobno nakrájené bazalky
*sůl, pepř
*lžičku cukru
*40 ml olivového oleje
*100 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)

POSTUP

1. Do misky dejte konzervovaná rajčata, přidejte cukr, nadrobno nasekanou bazalku, okořeňte solí, pepřem, přidejte olivový olej a promíchejte. Dejte stranou.

2. Na pekáč dejte omyté rané brambory vcelku, přidejte plátky masa, vše okořeňte solí a pepřem. Pak zalijte směsí rajčat a důkladně promíchejte. Nakonec podlijte Pí vodou BCS®, přikryjte a vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů.

4. V průběhu pečení kontrolujte stav tekutin je-li potřeba podlijte. Pečte cca 60’, tak 10’ před ukončení maso odkryjte a nechce zapéct.

Vepřová krkovička na rajčatech

Vepřová krkovička na rajčatech bazalce s rannými bramborami sklízí u Natálky aplaus, nevím jak to bude u vás, ale u nás první zmizí maso s úžasnou, rajčatovo bazalkovou omáčkou a většina přísedících zpočátku ohrnuje nos nad famózními bramborami, nechápou….. ale až ochutnají, nejsou k zastavení.

Možná vám připadne trochu nestandardní přidávat k bramborám a masu rajčatovou omáčku s bazalku, nicméně vřele doporučuji. Jakmile ochutnáte jednou, budete chtít znovu a znovu. Tato kombinace je typicky středomořská svěží dobrota.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám pečená krkovička podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *