Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Recept: V zimním období se ovšem velmi ráda obracím na konzervovaná rajčata, jak známo tepelně upravovaná rajčata obsahují ještě větší množství likopenu než čerstvá.

DOBA VAŘENÍ:

35'

PORCE:

2

INGREDIENCE

*300 ml konzervovaných krájených rajčat
*35-40 ml olivového oleje
*200 g těstovin
*1 malou cibuli nakrájenou nadrobno
*sůl, pepř, oregano
*špetka cukru
*2-3 lžíce najemno nakrájené zelené petrželky
*3-4 lžíce smetany 33%
*2-3 lžíce parmazánu (nemusí)
*cca 600 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
Přehrát video

POSTUP

1. Na pánev se širokým dnem nalijte olivový olej, rozehřejte a restujte 2’ cibuli. Pak přidejte rajčata, přilijte 100 ml vody okořeňte solí, pepřem, oreganem přidejte cukr a duste 15’.

2. Pak přidejte těstoviny, přilijte zbylou vodu a duste do měkka. V průběhu dušení dochuťte a kontrolujte tekutiny. Spotřeba tekutin závisí na druhu a kvalitě těstovin.

3. Nakonec přidejte smetanu, petržel, dochuťte, znovu nechte přejít varem a podávejte.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou stojí na kvalitě rajčat – jedné úžasné ingredience. Stačí pouhých třicet minut a na stole máte kouzelnou voňavou večeři nebo oběd. Těstoviny zvolte podle vlastní potřeby a oblíbenosti. Ráda používám, řeknu česky krůcánky, zvané trofie, připravené ze semolinové mouky. Jsou velmi hutné, nádherně se vykoupou v rajčatovo-smetanové omáčce a chutnají skvěle.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, můžete podávat nejen ve všední dny, ale i ve svátky přátelům. Z rajčat připravuji nekonečné množství verzí omáček, ale právě tato s kapkou smetany je jedna z mých nejoblíbenějších. V našem jídelníčku je v létě i v zimě, jak dopoledne tak večer. Je to jídlo jednoduché, svěží s nádhernými barvami.

Úplně na závěr posypte čerstvou petrželkou, bazalkou a nebo přidejte čerstvé voňavé oregáno. Klíčem k dokonalé chuti je dobrá základní rajčatová omáčka. V sezonně použijte čerstvá rajčata, která nastrouháte na hrubém struhadle, okořeníte, podusíte ale přidejte pro intenzivnější chuť extra rajčatové pasty. Dál pokračujte dle daného receptu.

V zimním období se ovšem velmi ráda obracím na konzervovaná rajčata. Jak známo tepelně upravovaná rajčata obsahují ještě větší množství likopenu než čerstvá.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám těstoviny podařili nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *