Steak ze žraloka s kapary

Recept: Omáčka má velmi jednoduchý základ, určitě nepotřebuje ničím zahustit, nechte ji zredukovat a vyniknout chuť ryby, rajčat a oregana, které rybu a rajčata přímo zbožňuje.

DOBA VAŘENÍ:

30'

PORCE:

2

INGREDIENCE

*2 steaky ze žraloka cca 550-600 g
*4 brambory nakrájené na tenká kolečka
*1 cibuli nakrájenou na kolečka
*4 velká rajčata
*2 lžíce kapary
*40-50 ml olivového oleje
*sůl, pepř, oregano
*3 lžíce nadrobno nasekané zelené petržele
*voda na podlití cca 150-200 ml (já používám Pí vodu BCS®)

POSTUP

1. Na pánev se širokým dnem nalijte olivový olej a dejte restovat 3-4’ brambory s cibulí. Přidejte na větší kousky nakrájená rajčata, okořeňte solí, pepřem a přidejte oregano.

2. Pak zalijte vodou a vařte 5-10’. Po uplynulé době přidejte žraloka, petržel, v případě potřeby podlijte vodou dokořeňte a vařte ještě 10’.

3. Asi 5΄ před dokončením přidejte kapary, dochuťte a podávejte.

Steak ze žraloka s kapary a rajčaty je famózní recept hotový do půl hodiny. Skutečností je, že tyto letní recepty jsou obvykle jednoduché a málo náročné na čas, což je jedna z těchto věcí.

Na tomto středomořském receptu mne vskutku baví, že příprava je hotová za 10’ a za dalších 20’ je na stole voňavé jídlo. Omáčka má velmi jednoduchý základ, určitě nepotřebuje ničím zahustit, nechte ji zredukovat a vyniknout chuť žraloka, rajčat a oregana.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám ryba podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *