Smažené vepřové kousky s jogurtovým dipem

Recept: Použijte vepřovou pečeni, jakmile dáte nakrájené maso na pánev, dbejte, aby plocha pánve byla rovnoměrně vyplněna masem a nejlépe jednou vrstvou. Tak si zajistíte správné množství vody. Pak přidejte další ingredience, zalijte vodou a vařte na středně velkém ohni. Pokud je maso měkké a vy máte na pánvi ještě příliš vody, přebytečnou vodu slijte (nevylijte, je to výborný vývar k dalšímu použití) a pokračujte v restování.

DOBA VAŘENÍ:

40'

PORCE:

2-3

INGREDIENCE

*500 g vepřové pečeně nakrájené na malé kousky
*½ červené kapie na drobno
*1 cibuli nakrájené na kolečka
*šťáva z jednoho citronu
*50 ml olivového oleje
*sůl, pepř, oregáno
*500 – 600 ml vody (já používám Pí-vodu BCS®)
JOGURTOVÝ DIP:
*150 ml jogurtu s min. οbsahem tuku 10%
*2 lžíce na drobno nasekaného kopru
*3 lžíce olivového oleje

POSTUP

1. Na pánev dejte vepřové kousky o velikosti cca 3 x 3 cm, přidejte cibuli a kapií, okořeníme solí a pepřem, přilejte olivový olej a zalijte vodou tak, aby maso bylo z 90% ponořené.

2. Pánev pak dejte na sporák, přivedte k varu a vařte bez poklice cca 25 až 30 min. Po uplynutí doby se veškeré tekutiny vyvaří, zůstane pouze tuk a v tomto okamžiku přejdete do fáze restování. Přidejte citronovou šťávu a restujte do zlata.

3. Podávejte s pečivem, jogurtem dipem a olivami. Do jogurtu přidejte kopr, sůl, olivový olej a promíchejte.

Smažené vepřové kousky s jogurtovým dipem

Smažené vepřové kousky bych nazvala zábavou u plotny, jedna otočka na podpatku a večeře nebo oběd je na světě. Jídlo, které je v Řecku dost oblíbené, velmi často se nazývá citronové vepřové a většinou se podává v tavernách, které se specializují na masové minutky.

Použijte vepřovou pečeni, jakmile dáte nakrájené maso na pánev, dbejte, aby plocha pánve byla rovnoměrně vyplněna masem a nejlépe jednou vrstvou. Tak si zajistíte správné množství vody. Pak přidejte další ingredience, zalijte vodou a vařte na středně velkém ohni. Pokud je maso měkké a vy máte na pánvi ještě příliš vody, přebytečnou vodu slijte (nevylijte, je to výborný vývar k dalšímu použití) a pokračujte v restování.

Maso podávejte ze svěžím jogurtovým dipem s olivami.

Smažené vepřové kousky

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám vepřové podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *