Skládaný jablkový koláč

Recept: Jablka nejsou vždy připravena hupsnout do štrůdlu. Je to určitě zlatá, chutná klasika. Dneska tu mám pro vás koláč, který je super šťavnatý, lahodný, lehký, vláčný a věřte mi nebudete litovat!  Použijte pevná sladkokyselá jablka, pokud máte pocit, že jsou příliš sladká přidejte více citronové šťávy.

DOBA VAŘENÍ:

90’

PORCE:

8-10

INGREDIENCE

*5 větších jablek
*šťáva z jednoho citronu
*2 vejce
*185 ml mléka
*65 g hladké mouky
*60 g cukru krystal
*30 g rozpuštěného másla
*špetka soli
*1 lžička prášku do pečiva

Na vrch koláče
*1 lžička skořice
*20 g cukru krystal
*1 vejce
*20 g rozpuštěného másla
*40 g rozemletých mandlí
Přehrát video

POSTUP

1. Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva a promíchejte, přidejte mléko, vejce, rozpuštěné máslo a vytvořte řídké těsto. Dejte stranou.

2. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na velmi tenké plátky, pokapte citronovou šťávou, promíchejte, přilijte těsto a promíchejte tak, aby se těsto dostalo mezi všechny plátky jablek. 

3. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

4. Na dno zapékací místo rozprostřete pečící papír a přemístěte na něj těsto s jablky. Povrch lehce srovnejte. Pečte 30’, pak vytáhněte a na povrch rozprostřete rozmíchanou směs cukru, skořice, másla s vejcem. Rozprostřete rovnoměrné po celém povrchu a posypte mandlemi. Vložte znovu do trouby a pokračujte v pečení ještě 20’.

5. Vyjměte, nechte dobře vychladnou a podávejte.

Skládaný jablkový koláč

Jablka nejsou vždy připravena hupsnout do štrůdlu. Je to určitě zlatá, chutná klasika. Dneska tu mám pro vás koláč, který je super šťavnatý, lahodný, lehký, vláčný a věřte mi nebudete litovat!  Použijte pevná sladkokyselá jablka, pokud máte pocit, že jsou příliš sladká přidejte více citronové šťávy.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *