Sezamové krekry

Recept: Tentokrát jsem dala šanci mandlové mouce se semínky a trochou vody, špetkou soli, a výsledek byl úžasný. Tak tak mi jich pár zbylo do salátu.

DOBA VAŘENÍ:

60’

PORCE:

6-8

INGREDIENCE

*150 g mandlové mouky
*30 g sezamového semínka
*10 g lněného semínka
*20 g chia semínka
*100 ml vody (já používám Pí- vodu BCS®)
*špetka soli
Přehrát video

POSTUP

1. Do mísy dejte mouku, sezamové, lněné a chia semínka, přilijte vodu a promíchejte. Vznikne lepkavá hustá hmota, kterou nechte 30’ odležet.

2. Předehřejte troubu na 120–⁠130 stupňů.

3. Vezměte dva kusy pečicího papíru, na jeden dejte hmotu, přikryjte druhým a válečkem na nudle rozválejte mezi papíry na tenkou placku o cca 2 mm. Sejměte horní papír. Pak můžete těsto nožem lehce nakrájet na požadované tvary (po upečení se snadněji lámou, anebo nechat v celku a nalámat trochu rustikálně).

4. Nakrájené vložte do předehřáté trouby a pečte cca 30–⁠40’. V průběhu pečení kontrolujte. Doba pečení závisí na tom, jak tenké nebo naopak silné těsto se vám podařilo rozválet.

Sezamové krekry s velkou oblibou přidávám na saláty, jsou vrcholem dokonalého salátu.

Tentokrát jsem dala šanci mandlové mouce se semínky a trochou vody, špetkou soli, a výsledek byl úžasný. Tak tak mi jich pár zbylo do salátu.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám krekry podařily nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *