1. Rozehřejte pánev s olivovým olejem a restujte 2-3’ cibuli i malé cibulky. Přidejte sépii a pokračujte v restování dalších 4-5’.
2. Okořente solí, pepřem, přidejte bobkový list, nové koření, konzervovaná rajčata, cukr a zalijte vodou. Přikryjte a duste doměkka. Během dušení kontrolujte tekutiny, je-li potřeba podlijte vodou.
3. Po cca 50-60’ přidejte zelenou petrželku, dochuťte a podávejte.


Sépie na cibuli
Ulovit čerstvou sepii v našich vodách či supermarketech není tak jednoduchá záležitost. Pokud by se vám to přece jen podařilo, sépie obsahují malý váček s černou tekutinou, který je dobré pečlivě a opatrně odříznout. Jakmile se vám podaří váček propíchnout jednoznačně bude černo. Všude a dlouho. Pak, opláchnout, vykuchat, zbavit kosti, zoubku a u velkých i kůže.
Guláš je taková česká klasika a říká se, že si na něm pochutnáte jen v hospodě. Tady mám dnes pro vás řecký, takový skoro sépiový guláš, který se přípravou v základu podobá tomu klasickému českému. Tento sépiový talíř je jednoznačně velká pochutka, která se v středomořských státech podává většinou s čerstvým bílým pečivem. A ani kapka suchého červeného vína nebo retsiny neuškodí.


Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.