1. Vepřové maso nakrájejte na plátky o tloušťce cca 2 cm, v pánvi rozehřejte olivový olej a maso zprudka restujte z obou stran. Jakmile maso dostane zlatavou barvu, přidejte jarní cibulku, cibuli a hřiby a vše společně restujte ještě cca 2-3‘.
2. V okamžiku, kdy máte základní ingredience připravené, přidejte hořčici, okořeňte solí a pepřem a zalijte vodou. Maso duste pod poklicí do měkka. cca 35-45’. V průběhu dušení kontrolujte tekutiny, ve finále nechte raději menší množství šťávy, tím docílíte intenzivnější chuti.
3. V posledních minutách dušení přidejte smetanu na zjemnění a promíchejte a dochuťte. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou nebo batátovou kaši.
Vepřové kousky s hořčicí
Vepřová pečeně je pokrm připravovaný na jedné pánvi. Je to nejlepší způsob jak vyčistit lednici. Tento recept vznikl úplně náhodou. Lednice byla skoro prázdná, jen na mě koukala jarní cibulka a něco málo hříbků – šup a nápad byl tu. Hrubozrnnou hořčici miluji v salátech, ale je famózní i jako dochucovadlo k masu. Pak stačí kapička smetany na zjemnění a výsledek je zaručený.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám vepřové kousky s hořčicí podařili nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.