1. V kastrolu rozehřejte olivový olej a restujte 3-4’ všechnu zeleninu. Okořeňte solí, pepřem a čili vločkami. Zalijte vodou nebo vyvarem a vařte na mírném plameni cca 40’.
2. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Do misky dejte olivový olej, petrželovou nať, sůl, sladkou papriku a promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájený a chleba nechte cca 10’ nasáknout. Na plech rozprostřete pečící papír, rozložte chleba obalený v oleji a koření, posypete parmazánem, promíchejte a vložte do trouby na cca 10’ zapéct do křupava.
3. Polévku rozmixujte tyčovým nebo jiným mixérem do hladka. Přidejte smetanu, dochuťte, nechte cca 1’ přejít varem a podávejte s krutony.
Pórková polévka s parmazánovými krutony
Svěží jemná polévka s neopakovatelně lahodnou chutí. Servírujte s křupavými bylinkovými krutony.
Na co si dát při přípravě polévky pozor?
Určitě dejte čas zelenině, aby se dostatečně orestovala. Při restování se uvolní cukry a zelenina zkaramelizuje, tím dosáhnete dokonalé chuti. Nezapomínejte v průběhu restování promíchávat, tak aby se zelenina nepřipalovala.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.
2 Responses
Vařila jsem ji minulou sobotu, máme rádi pórkovou polévku, tak jsem byla zvědavá na chuťté tvojí a hlavně na ty parmazánové krutonky. Byla moc dobrá a protože nás bylo víc, tak se všecka snědla a nezbylo na dodatečnou fotku. Určitě do polévky budu přidávat ty 2 brambory, protože je jemnější a ty krutonky taky. 🙂🙂 Děkuji za tip
Jsem strašně až neuvěřitelně ráda, že chutnala. Mé recepty mají mnohdy málo koření . A proč? Vždy chci vyzvednout chuť prvotní suroviny.
Krutony u nás milujeme a u stolu je vždy boj, kdo jich uzme víc 🫶
Krásný večer, Mony.
Ps. Já volám ke stolu až mám nafoceno 😂😂🤳