Pikantní pečená cizrna

Pokud vám není sympatická paprika nebo pepř, zvolte koření podle vašich představ. Vždy přidejte olivého oleje, který dodá jak chuť, tak podrží koření na cizrně.

DOBA VAŘENÍ:

55'

PORCE:

3-4

INGREDIENCE

*jedna plechovka cizrny ve slaném nálevu 425 ml
*½ lžičky rajčatové pasty
*½ lžičky mletého kmínu
*špetka kajenského pepře (dle chuti)
*½ lžičky sladké papriky
*½ lžičky maldonské soli
*2-3 lžíce olivového oleje
*špetka cukru

POSTUP

1. Cizrnu slijte a dejte mezi dva ručníky dobře vysušit. Jakmile je suchá, třením do ručníků nebo utěrky se snažte narušit co nejvíce slupky. Slupky odstraňte a cizrnu vyberte do misky.

2. Do misky s cizrnou přidejte všechno koření včetně olivového oleje a dobře promíchejte. Jakmile máte hotovo, dejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem.

3. Vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečte do okamžiku, kdy bude křupavá cca 40’.

4. Podávejte, podle potřeby ještě teplou můžete dosolit maldonskou solí.

Pikantní pečená cizrna

Kulaté křupavé pikantní kuličky cizrny jsou výtečné nejen jako pochutina k pivu nebo vínu, ale jsou super všude tam kde chcete přidat trochu křupavosti. Přidejte do salátů, krémových polévek, nebo kaší.

Pikantní pečená cizrna je křupavá, lehce okořeněná kajenským pepřem. Snadné a chutné, jediným zdlouhavým krokem při přípravě této pochoutky je zbavení cizrny slupky. Nechte cizrnu dostatečně vysušit, pak lehce promnete mezi ručníky a slupky se snadno oddělí od těla cizrny.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *