1. Cizrnu slijte a dejte mezi dva ručníky dobře vysušit. Jakmile je suchá, třením do ručníků nebo utěrky se snažte narušit co nejvíce slupky. Slupky odstraňte a cizrnu vyberte do misky.
2. Do misky s cizrnou přidejte všechno koření včetně olivového oleje a dobře promíchejte. Jakmile máte hotovo, dejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem.
3. Vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečte do okamžiku, kdy bude křupavá cca 40’.
4. Podávejte, podle potřeby ještě teplou můžete dosolit maldonskou solí.
![](https://varimesmony.cz/wp-content/uploads/2022/01/3.webp)
Pikantní pečená cizrna
Kulaté křupavé pikantní kuličky cizrny jsou výtečné nejen jako pochutina k pivu nebo vínu, ale jsou super všude tam kde chcete přidat trochu křupavosti. Přidejte do salátů, krémových polévek, nebo kaší.
Pikantní pečená cizrna je křupavá, lehce okořeněná kajenským pepřem. Snadné a chutné, jediným zdlouhavým krokem při přípravě této pochoutky je zbavení cizrny slupky. Nechte cizrnu dostatečně vysušit, pak lehce promnete mezi ručníky a slupky se snadno oddělí od těla cizrny.
![](https://varimesmony.cz/wp-content/uploads/2022/01/Pikantni-pecena-cizrna-2-1.jpeg)
![](https://varimesmony.cz/wp-content/uploads/2022/01/Pikantni-pecena-cizrna-3-1.jpeg)