Pečené kapie plněné sýrem

Recept:Plněné kapie se připravují i v řecké kuchyni se sýrem feta. Vyzkoušejte variantu s mozarellou a jarní cibulkou. Papriky vybírejte pečlivě, v každém případě doporučuji kapie, sladké, plné chuti a vůně s pevnou strukturou.

DOBA VAŘENÍ:

60'

PORCE:

4–⁠5

INGREDIENCE

*4 kapie
*100 g tvrdého sýru (typu parmazán)
*100 g sýru mozzarella
*100 g čerstvého kozího sýru
*1 lžíce jogurtu řeckého typu 10 % tuku
*sůl, pepř
*paprika pálivá nebo chilli vločky
*1 jarní cibulka nakrájená najemno
*4 cherry rajčata
*2 lžíce olivového oleje
Přehrát video

POSTUP

1. Papriky omyjte, odkrojte horní část, kterou později použijete jako uzávěr naplněné papriky. Vnitřek papriky zbavte semínek.

2. Mozzarellu a kozí sýr nakrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte nastrouhaný tvrdý sýr. Pak přidejte na malé kousky nakrájená cherry rajčata, jarní cibulku, okořeňte solí, pepřem, pálivou paprikou nebo chilli vločkami a přidejte jogurt. Vše promíchejte.

3. Vezměte papriky, naplňte směsí a přiklopte odkrojenou horní částí jako víčkem. Naskládejte na plech s rozprostřeným pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem. Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte cca 40′.

4. Podávejte za tepla i studena, jako svačinu nebo předkrm.

Pečené kapie plněné mozzarellou a kozím sýrem

Koncem září při návratu z Řecka vždy netrpělivě očekávám vstup do Srbska. Tentokrát naše zastávka byla nasměrovaná do Nového Sadu, který je gastronomickou metropolí Balkánu. Netrpělivě jsem očekávala, čím mě překvapí tentokrát… nebo nezklame. A krásné, vyzrálé, šťavnaté papriky splnily obojí.

Rozmanitost města můžete obdivovat na každém rohu. Při vstupu do metropole Vojvodiny vás pravděpodobně zarazí cikánské slamy, ale čím více se blížíme ke středu města, tím více přijíždíme jako do standardních center měst střední Evropy.

Jak je známo, Srbové pěstují a také ve svých kuchyních používají velké množství zeleniny. Pokud projíždíte v letním období vesnicemi a městy, hrnou se na vás ze všech stran především červená rajčata a papriky.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *