Pečené batátové hranolky

Recept: Většina diet nabízí nedostatečnou dávku vláknin tak důležitou pro dobré fungování našeho těla. A právě jedna miska sladkých brambor vám zaručí správné trávení a funkci střev.

DOBA VAŘENÍ:

40'

PORCE:

2-3

INGREDIENCE

*2 velké batáty
*4-5 lžic olivového oleje
*1 lžíce kremské nebo jiné hořčice
*5-6 lžíc nastrouhaného tvrdého sýru nebo typu parmazán
*sůl, pepř
*špetku chili vloček (nemusí)
*3-4 lžíce citronové šťávy
Přehrát video

POSTUP

1.Batáty oloupejte a nakrájejte na silné hranolky.

2. Do mísy dejte olivový olej, hořčici, sůl, pepř, chili, citronovou šťávu, polovinu parmazanu a promíchejte. K takto připravené zálivce přidejte nakrájené batáty, promíchejte a nechte alespoň 10’ naležet.

3. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Naložené batáty vysypte na plech s rozprostřeným pečícím papírem, posypte druhou polovinou parmazánu a pečte cca 20-25΄.

4. Podávejte teplé za studena jako přílohu nebo trochu jinou večeři.

Pečené batátové hranolky

Možná vám přijdou jako podivná, neznámá, nezajímavá zelenina, tak trochu nesympatická a příliš sladká. Mám pro vás typ, jak připravit batáty s citronem a trochou koření. Citron přebere roli usměrňující sladkost, koření přidá kapku pikantnosti a parmezán nebo tvrdý sýr tuto symfonii chutí doladí s efektem křupavostí.

Sladké brambory jsou velmi zdravé jídlo a dnes je na trhu již snadno najdete. Batáty jsou velmi bohaté na vitamín C a D, hořčík a draslík. Za jeho oranžovou barvu je zodpovědný betakaroten, prospěšný naší pokožce a očím.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *