Pavlova s jogurtovým krémem

Recept: Pavlova s jogurtovým krémem a čerstvým ovocem je fantastický letní desert. Osobně ho připravuji vždy na počátku léta, kdy vrcholí jahodová sezóna. Svěží a lehký dortík je hotový ve třech krocích. Korpus je lepší připravit den předem, krásně se odleží a krém je hotový v mžiku. Osobně chystám dort vždy, kdy se u stolu schází více lidí a předpokládám že nezůstane ani drobek.

DOBA VAŘENÍ:

40' Doba pečení 2 hodiny

PORCE:

8-10

INGREDIENCE

*150 g bílku
*150 g cukru krystal
*80 g mletého cukru
*1 lžíce kukuřičného škrobu
*špetka soli
NÁPLŇ
*200 g jogurtu 10% tuku
*400 g smetany 31% tuku
*1-2 lžíce cukru
*ztužovač (nemusí)

POSTUP

1. Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte hustý sníh. V průběhu šlehání přidávejte postupně cukr krystal. Jakmile je pěna tak hustá, že tvořící se špičky se neohýbají, přidejte cukr moučku, kde jste zamíchali kukuřičný škrob a ještě 1’ šlehejte. Na šlehání je třeba počítat asi 8’.

2. Troubu předehřejte na 100ºC.

3. Na plech dejte pečící papír a za pomocí stěrky vytvarujeme korpus v podobě hlubokého talíře. Vytvarovaný korpus vložíte do předehřáté trouby na 100°C a pečte cca 2 hodiny. Pavlovu můžete péct i při vyšší teplotě cca 150 stupně, 80’ ale počítejte s tím, že bude mít zašedlou barvu a ne sněhově bílou.

4. V průběhu připravte krém. Smíchejte jogurt s našlehanou smetanou. Podle potřeby můžeme přidat ztužovač.

Pavlova s jogurtovým krémem

Pavlova s jogurtovým krémem a čerstvým ovocem je fantastický letní desert. Osobně ho připravuji vždy na počátku léta, kdy vrcholí jahodová sezóna. Svěží a lehký dortík je hotový ve třech krocích. Korpus je lepší připravit den předem, krásně se odleží a krém je hotový v mžiku. Osobně chystám dort vždy, kdy se u stolu schází více lidí a předpokládám že nezůstane ani drobek.

Pečení dortu určitě není dobré urychlovat zvyšováním teploty, ve své podstatě ideální teplota je okolo 100 stupňů, jakmile dáte vyšší teplotu, pak hrozí to že korpus popraská a dostane nehezkou barvu, nebo se nepropeče uprostřed. Pokud netrváte na představě dortu, je ideální připravit mini dortíky. Zbavíte se obav, jak hezky Pavlovu nakrájet a udržet krásný tvar na talíři.

pavlova

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám pavlova podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *