Olivová pasta

Recept: Olivová pasta je opravdová lahůdka. Připravte si poctivou pastu, takovou jsem podávala ve své taverně v Epanomi. Pak stačí jen kousek pečiva a na stole máte dokonalý předkrm nebo pikantní chuťovku

DOBA VAŘENÍ:

15’

PORCE:

8-10

INGREDIENCE

*300 g vypeckovaných černých oliv
*1 lžíce kapary
*1 lžička strouhané citronové kůry
*pepř, oregano
*2–⁠3 stroužky česneku
*5 lžic olivového oleje
*1 lžička citronové šťávy
Přehrát video

POSTUP

1. Olivy a kapary opláchněte pod tekoucí vodou.

2. Do mixéru dejte všechny ingredience. Mixujte do okamžiku, kdy vznikne jemná, ale tuhá pasta.

3. Pastu dejte do misky a dochuťte citronovou šťávou a olivovým olejem.

Olivová pasta je opravdová lahůdka. Připravte si poctivou pastu, takovou jsem podávala ve své taverně v Epanomi. Pak stačí jen kousek pečiva a na stole máte dokonalý předkrm nebo pikantní chuťovku.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám pasta podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *