Mražené borůvkové hrudky s čokoládou

Recept: Tyto borůvkové hrudky určitě potěší a osvěží malé i velké. Příprava je velmi jednoduchá, jediným úskalím je čekací doba, než zatuhnou. Tento recept je dlouhodobě testován celou rodinou a kombinace borůvek, tvarohu a čokolády jednoznačně vyhrává. 

DOBA VAŘENÍ:

3 hod.

PORCE:

18 kusů

INGREDIENCE

*150 g borůvek
*250 g měkkého tučného tvarohu
*1 lžíce tučného jogurtu 10% tuku
*2 lžíce cukru krystal
Na polevu:
*200 g čokolády na vaření
*75 g másla
Přehrát video

POSTUP

1. Do mísy dejte tvaroh, jogurt, cukr a promíchejte. Přidejte Borůvky a znovu promíchejte.

2. Naberte jednu lžící směsi borůvek s jogurtem a plňte postupně menší košíčky na muffiny. Je potřeba cca 18 kusů. Vložte do mrazáku na cca 2 hodiny zamrazit.

3. Do hrnce nalijte cca 3 cm vody, položte na něj misku tak, aby se nedotýkala vodní hladiny. Do misky dejte na malé kousky nalámanou čokoládu a pomalu, na mírném ohni, zahřívejte. Přidejte máslo a za stálého míchání vznikne hladká poleva.

4. Zmrazené borůvkovo tvarohové hrudky namáčejte v polevě, pokládejte je na mřížku a pak je dejte  znovu ztuhnout do mrazáku. Podávejte.

Mražené borůvkové hrudky s čokoládou je letní laskomina.

Tyto borůvkové hrudky určitě potěší a osvěží malé i velké. Příprava je velmi jednoduchá, jediným úskalím je čekací doba, než zatuhnou. Tento recept je dlouhodobě testován celou rodinou a kombinace borůvek, tvarohu a čokolády jednoznačně vyhrává. 

Na co si při přípravě dát pozor? Příprava jednoznačně nemá žádný zádrhel, ale je opravdovou výzvou je uhlídat v mrazáku krabičku plnou.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *