Losos se sušenými rajčaty

Recept: Do půl hodiny na stole? Ano, tento recept potěší nejen svou svěží chutí, ale i zaručeně rychlou přípravou. Losos patří k velmi oblíbeným rybám a příprava na pánvi je extra rychlá, takže oběd nebo večeři vykouzlíte i po velmi náročném dni do půl hodiny.

DOBA VAŘENÍ:

30’

PORCE:

2-3

INGREDIENCE

*2 filety lososa (bez kůže)
*5 sušených rajčat nakrájených na malé kousky
*1 lžíce na drobno nasekaného kopru
*2 stroužky česneku
*150-200 ml smetany 31%
*50 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
*30 g másla
*sûl, pepř
*30 ml olivového oleje

Přehrát video

POSTUP

1. Na pánvi rozehřejte olivový olej, vložte filety lososa a opékejte z každé strany 2’. Rybu vyndejte a dejte stranou.

2.  Na tu samou pánev dejte česnek, máslo, sušená rajčata, kopr a cca 1’ restujte. Přidejte smetanu, vodu, okořente solí a pepřem. Nechte 2-3’ omáčku zredukovat, dochuťte a podávejte.

Losos se sušenými rajčaty 

Do půl hodiny na stole? Ano, tento recept potěší nejen svou svěží chutí, ale i zaručeně rychlou přípravou. Losos patří k velmi oblíbeným rybám a příprava na pánvi je extra rychlá, takže oběd nebo večeři vykouzlíte i po velmi náročném dni do půl hodiny.

Jako přílohu doporučuji těstovinu, brambory nebo třeba čerstvé pečivo.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil, nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *