Kuřecí terina se sýrem a slaninou

Recept: Nevíte čím zpestřit rychlou večeři, co dát do housky na svačinu, nebo čím zpestřit studenou mísu? Tak jste na správném místě.

DOBA VAŘENÍ:

90’

PORCE:

5-6

INGREDIENCE

*350-400g kuřecích prsou nakrájených na malé kousky
*3 plátky tvrdého sýru nakrájeného na malé kousky
*100 ml smetany 33% tuku
*sůl, pepř
*½ lžičky tymiánu
*200 anglické slaniny nakrájené na plátky
Přehrát video

POSTUP

1. Do mísy dejte kuřecí kousky, okořeňte solí, pepřem a tymiánem, přidejte nakrájený tvrdý sýr, přilijte smetanu a dobře promíchejte.

2. Terinu nebo zapékací misku vyložte celou plátky slaniny, vyklopte směs s kuřetem, urovnejte a povrch lžící upěchujte. Přikryjte rovnoměrně znovu plátky slaniny. Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte přikryté pečícím papírem cca 60’. 

4. Jakmile je směs upečená, slijte vypečenou šťávu a uchovejte ji k přípravě nějakého jiného pokrmu. Pak směs zatižte tak, že na celou plochu položíte prkénko, nebo jiný předmět, a na něj třeba sklenice s vodou. Nejdříve nechte chladnou mimo lednici, pak nechte zatížené chladnou v lednici alespoň 2 hodiny. 

5. Po vychlazení nakrájejte na plátky a podávejte s pečivem. 

Kuřecí terina se sýrem a slaninou

Nevíte čím zpestřit rychlou večeři, co dát do housky na svačinu, nebo čím zpestřit studenou mísu? Tak jste na správném místě.

Není to paštika, ani se nemusí připravovat v originální nádobě. Její příprava z dostupných surovin je jednoduchá a rychlá. Základem jsou kuřecí prsa, trochu koření a vše hezky zabalit do kabátku z anglické slaniny. Rustikální vzhled je předností. 

Na co si dát pozor? Jednoznačně po upečení dobře zatížit a najít trpělivost než vychladne. Po ztuhnutí nakrájet na plátky a pak podávejte nebo zabalit do pečícího papíru a vrátit do lednice (v lednici vydrží určitě 4-5 dnů, ……… tedy pokud vydrží). 

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *