Kuřecí polévka s těstovinou

Recept: Ještě jeden typ jak vytvořit toto rychlé a plnohodnotné jídlo bez lepku, jednoduše použijte bezlepkové těstoviny a polévkové lazáně jsou na světě.

DOBA VAŘENÍ:

30'

PORCE:

4

INGREDIENCE

*1 prsa z jednoho kuřete
*1 cibulka nakrájená nadrobno
*3 malé mrkve nakrájené na kostky
*70 g těstovin
*3 lžíce smetany 31 % tuku
*1 petržel nakrájená na kostky
*½ lžičky oregana
*1 lžíci rajčatového protlaku
*10 cherry rajčat
*špetku tymiánu
*4 lžíce nadrobno nakrájené petrželky
*sůl, pepř
*1-1/2 vody (používám Pí vodu BCS®)
*50 ml olivového oleje
Přehrát video

POSTUP

1. Do kastrolu nalijte olivový olej a rozehřejte. Přidejte na velmi drobné kousky nakrájené kuřecí maso a zprudka restujte. V průběhu restování postupně přidávejte cibuli, petržel, mrkev, zelenou petrželku a restujte dozlatova 5-6΄.

2. Βěhem restování, okořeňte solí, pepřem, tymiánem a oreganem. Pak přidejte rajský protlak, rajčata a nakonec zalijte vodou. Přiveďte k varu, přidejte těstoviny a vařte 15-20΄.

3. Těsně před dokončením přidejte smetanu, dochuťte a podávejte.

Kuřecí polévka s těstovinou

Kuřecí polévka s těstovinou je svěží jídlo hotové, světe div se, do půl hodiny. …..ano, ano, vezměte prsa z jednoho kuřete a nakrájejte na malinké kousky, nebo můžete použit i mleté kuřecí maso.

Pravidlo první – všechno dobře restujte dozlatova, tak vytvoříte základ chuti. Pravidlo druhé – nedávejte příliš tekutin, tak vznikne intenzivní chuť a tím i hlavní jídlo. Bonusem bude přidání trochu hoblinek parmazánu s dokřupava opečenou bagetou pokapanou čerstvým olivovým olejem.

Těstoviny vyberte pevnější, nejlépe ze semolinové mouky, takové, které drží strukturu a jen tak se nerozvaří.Ještě jeden typ jak vytvořit toto rychlé a plnohodnotné jídlo bez lepku: jednoduše použijte bezlepkové těstoviny a polévkové lasagne jsou na světě.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám polévka podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *