1. Do kastrolu nalijte olivový olej a rozehřejte. Přidejte na velmi drobné kousky nakrájené kuřecí maso a zprudka restujte. V průběhu restování postupně přidávejte cibuli, petržel, mrkev, zelenou petrželku a restujte dozlatova 5-6΄.
2. Βěhem restování, okořeňte solí, pepřem, tymiánem a oreganem. Pak přidejte rajský protlak, rajčata a nakonec zalijte vodou. Přiveďte k varu, přidejte těstoviny a vařte 15-20΄.
3. Těsně před dokončením přidejte smetanu, dochuťte a podávejte.


Kuřecí polévka s těstovinou
Kuřecí polévka s těstovinou je svěží jídlo hotové, světe div se, do půl hodiny. …..ano, ano, vezměte prsa z jednoho kuřete a nakrájejte na malinké kousky, nebo můžete použit i mleté kuřecí maso.
Pravidlo první – všechno dobře restujte dozlatova, tak vytvoříte základ chuti. Pravidlo druhé – nedávejte příliš tekutin, tak vznikne intenzivní chuť a tím i hlavní jídlo. Bonusem bude přidání trochu hoblinek parmazánu s dokřupava opečenou bagetou pokapanou čerstvým olivovým olejem.
Těstoviny vyberte pevnější, nejlépe ze semolinové mouky, takové, které drží strukturu a jen tak se nerozvaří.Ještě jeden typ jak vytvořit toto rychlé a plnohodnotné jídlo bez lepku: jednoduše použijte bezlepkové těstoviny a polévkové lasagne jsou na světě.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám polévka podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.