Kandovaná pomerančová kůra s čokoládou

Recept: Kandovaná pomerančová kůra s čokoládou zaručeně patří k zimním řeckým sladkůstkám, kdy s příchodem prvních studených dnů provoní celý dům a říká: "Pozor, Vánoce už jsou tady".

DOBA VAŘENÍ:

90’

PORCE:

800 g

INGREDIENCE

*3 velké pomeranče se silnou kůrou
*450 g cukru krystal
*400 ml pomerančové šťávy
*2 lžíce citronového likéru
*1 lžíce citronové šťávy
*cukr krystal na obalení
*čokoládová poleva
Přehrát video

POSTUP

1. Pomeranče dobře omyjte a odkrojte vrchní a spodní části, které jsou pevné. Kůru oloupejte na čtvrtky a nakrájejte podélně na tenké tyčinky, vložte do mísy s vodou a nechte v chladu namáčet asi 10 hodin. V průběhu namáčení vodu 2-3x vyměňte, nakonec sceďte.

2. Pak do kastrolu nalijte čerstvou vodu, přiveďte k varu, přidejte pomerančové a na mírném ohni vařte 2-3’. Sceďte a nechte dobře okapat.

3. Do kastrolu s širokým dnem nalijte čerstvou pomerančovou šťávu, likér, citronovou šťávu, cukr a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte pomerančové tyčinky a dále vařte asi 45’, dokud se nezačnou lesknout. Nakonec sceďte, rozložte na mřížku a nechte asi 2 hodiny zatáhnout.

4. Po zaschnutí část tyčinek obalte v cukru a zbylé namáčejte v rozpuštěné čokoládě.

Po celá léta mého pobytu v Řecku, jakmile se na trhu objevili první pomeranče sezóny, stala jsem se malým křečkem a pilným mravenečkem a pomeranče loupala, vařila, jedla a loupala, vařila a jedla.

Kandovaná pomerančová kůra s čokoládou je jednoduchý a lahodný dezert jen z pěti ingrediencí. Tato pomerančová kůra zabalená do vzhledné krabičky se může stát i krásným sladkým vánočním dárkem

Kandovaná pomerančová kůra s čokoládou zaručeně patří k zimním řeckým sladkůstkám, kdy s příchodem prvních studených dnů provoní celý dům a říká: “Pozor, Vánoce už jsou tady”. Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kandovaná pomerančová kůra podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *