Kakaovo-jogurtová buchta

Recept: Kakaovo-jogurtová buchta je absolutní rychlovka, bez vejce a přidaného tuku. Jednoduše smíchejte suroviny a vykouzlíte vláčnou buchtu, která na stole okouzlí malé i velké.

DOBA VAŘENÍ:

50’

PORCE:

8-10

INGREDIENCE

*240 g hladké mouky
*200 g cukru
*50 g kakaa
*200 g jogurtu 10% tuku
*150 ml mléka
*1 lžička prášku do pečiva
*špetka soli
*100 g mléčné čokolády (nemusí)
Přehrát video

POSTUP

1. Do mísy dejte jogurt, cukr, mléko, špetku soli a rozmíchejte. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a zamíchejte.

2. Obdélníkovou formu vymažte tukem a vysypte moukou či strouhankou a nebo zmačkejte pečící papír, namočte, pak vymačkejte přebytečnou vodu a rozprostřete do formy. 

3. Těsto nalijte do formy, na vrch buchty nalámejte kousky čokolády a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 40’. Buchta je upečená v okamžiku, kdy do středu píchnete špejlí a vytáhnete ji suchou, ne lepkavou.

Kakaovo-jogurtová buchta

Kakaovo-jogurtová buchta je absolutní rychlovka, bez vejce a přidaného tuku. Jednoduše smíchejte suroviny a vykouzlíte vláčnou buchtu, která na stole okouzlí malé i velké.

Na co si dát pozor? Těsto nemíchejte příliš dlouho, jinak koláč nebude tak křehký. Do mouky pečlivě zamíchejte prášek do pečiva a nezapomeňte prosít i s kakaem.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *