Hovězí sekaná s parmazánem

Velmi ráda připravují jídla, která nejsou překombinovaná spoustou ingrediencí, v tomto případě jsem zvolila okořenit hovězí maso jen solí a pepřem a dochutit parmazánem. Jak vždy zdůrazňuji, vyberte velmi kvalitní prvotní ingredience a máte napůl vyhráno

DOBA VAŘENÍ:

70'

PORCE:

4-5

INGREDIENCE

* 500 g mletého hovězího masa
* 50 g nastrouhaného parmazánu
* 1-2 plátky toastového celozrnného chleba
* 1/3 kapie nakrájené na malé kostičky
* 1 celé vejce
* 3-4 lžíce olivového oleje
* 50-80 g poloměkkého uzeného sýru
* sůl, pepř
* 200 g anglické slaniny nakrájené na plátky

POSTUP

1. Plátky toastového chleba dejte do mixéru a rozmixujte na čerstvou strouhanku.

2. Do mísy dejte maso, rozdrcený toastový chléb, kapii, vejce, olivový olej a nakonec parmazán. Okořeňte pepřem a osolíme s opatrností s ohledem na slaný parmazán. Směs dobře promíchejte.

3. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

4. Na na dno pečící formy, (já jsem použila srnčí hřbet) rozprostřete namočený pečící papír. Pak rozložte rovnoměrně plátky anglické slaniny, na ni dejte polovinu směsi mletého masa a dále po celé délce do středu formy rozložte nakrájený polotvrdý sýr. Nakonec přidejte druhou část mletého masa, rukou lehce stlačte a přikryjeme pečícím papírem.

5. Vložte do trouby a pečte cca 40’. Po uplynulé době vyjměte z trouby a opatrně překlopte roládu na plech, odebere formu s pečícím papírem, vložte znovu do trouby a nechte zapéct do křupava.

Hovězí sekaná

Dalo by se říct sekaná stokrát jinak, ale věřte mi tentokrát trochu netradičně. Masu dodá chuť parmazán a obal z anglické slaniny, která je obvykle tučnější a zároveň nedovolí maso vysušit.

Pokud nejste příznivci hovězího masa, přidejte část nebo polovinu masa vepřového. Tak aby jste vytvořili tu ideální chuť pro vaše chuťové pohárky. V tomto receptu jsem použila celozrnný toustový chléb, dám ho do mixéru, rozdrtím a vznikne ve své podstatě čerstvá strouhanka. Není problém použít klasickou strouhanku, určitě splní také svůj účel. Doporučuji ale v tomto případě přidat trochu vlhkosti, to znamená 2-3 lžíce vody.

Sekaná je výborná jak za tepla, tak třeba i za studena. Nebojte se ji nakrájet na velmi tenké plátky, s trochou čerstvých salátových listu a kapkou dresingu můžeme vytvořit kouzelný sendvič.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám sekaná podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *